PH ontvangt hekkensluiter ASC’62

Zaterdag ontvangt PH op Sportpark de Veenelanden ASC’62 uit Dalfsen. De voormalige club van Bjorn Hodes kan zijn draai nog niet vinden dit seizoen en staat momenteel onderaan in de 2e klasse H. PH daarentegen heeft de afgelopen twee competitiewedstrijden om te weten zetten in een winstpartij en wil deze lijn graag tegen ASC’62 doorzetten.

ASC’62 is voor PH een onbekende tegenstander alleen trainer Hodes heeft een verleden met de club, hij was in het seizoen 2018–2019 hoofdtrainer en eindigde dat seizoen op een keurige 9e plaats. De club uit Dalfsen is sinds het seizoen 2009–2010 niet meer weg te denken uit de 2e klasse H dus komt PH een ervaren tegenstander tegen die lastig zal zijn te verslaan en zeker niet moet worden onderschat. Het team van trainer Piet de Jong wist in negen competitiewedstrijden slechts, één keer te winnen, speelde het één keer gelijk en verloor de overige zeven wedstrijden. Deze resultaten zijn goed voor vier punten en een doelsaldo van 12-31.

PH heeft de weg naar boven ingeslagen. Nadat twee weken geleden, met de nodige moeite, Owios werd verslagen pakte het afgelopen zaterdag drie zeer verdiende punten tegen voormalig koploper WVF. PH staat momenteel op de 10e plaats en verzameld in negen wedstrijden elf punten door drie keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en vier keer te verliezen. Om aansluiting te houden bij de middenmoot moet PH zaterdag de drie punten in Almelo houden.

Sinds lange tijd is de ziekenboeg leeg bij PH, daarom vond keeper Dyon Esink het nodig om niet op de bal te duiken maar op zijn heup om zo weer geblesseerd te raken. Mart Bekhuis daarentegen vloog voor een weekje naar Engeland zodat hij tijdens de trainingen niet geblesseerd kon raken. Trainer Bjorn Hodes kan zaterdag beschikken over een achttien koppige selectie. De wedstrijd PH–ASC’62 begint om 15:00 uur.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer