Ruime nederlaag VC Fleringen in en tegen SV Delden

Zondag speelde VC Fleringen een uitwedstrijd bij SV Delden. Van te voren wist Fleringen dat het een lastige wedstrijd zou worden. Delden beschikt over een goed team en deed vorig seizoen lang mee voor een klassering in de top van de vierde klasse. Hielke aan de Stegge kon op de geblesseerde Tieme Koopman na beschikken over en fitte selectie. Tim Stopel nam deze wedstrijd plaats op de bank. Voor hem in de plaats speelde Jasper Slaghekke.

Delden begon furieus en Fleringen had het lastig in de openingsfase. Slecht uitverdedigen van Fleringen zorgde ervoor dat Jasper Slagheke de bal al na vijf minuten in eigen doel schoot. Fleringen werd overlopen en een aantal minuten na de openingstreffer lag de 2-0 voor Delden al in het net door toedoen van aanvoerder Sven Lutke Willink. Het enige wapenfeit van Fleringen in die fase was een kans voor Bram Men na een te korte terugspeelbal. Toen na een kwartier spelen Sven Wold de 3-0 binnenschoot leek het erop dat het vandaag een monsterscore zou worden.

Fleringen wist echter toch de rug te rechten en kwam beter in de wedstrijd. Er werden na twintig minuten spelen meer duels gewonnen en Fleringen kwam vaker in de buurt van het doel van keeper Ivo Otten. Na en half uur spelen maakte Fleringen dan ook de 3-1. Een mooie voorzet van Dries Koopman werd door captain Martijn Poppink hard binnengekopt. Fleringen ging beter spelen en het was botte pech dat een hard schot van Steven Schepers gekraakt werd en een venijnige bal van Jasper Slaghekke van de lijn gehaald werd. Aan de andere kant van het veld waren de razendsnelle uitbraken via de snelle broers Sven en Scott Wold levensgevaarlijk. Maarten Oosterik wist echter tot drie keer toe zijn doel schoon te houden. De Deurningse doelman van Fleringen was sowieso de beste man aan Fleringen zijde de eerste helft. Er werd gerust met een 3-1 stand in het voordeel van Delden.

Fleringen bracht in de rust Tim Stopel in de ploeg voor Dries Koopman. De tweede helft begon Fleringen goed. Delden werd terug gedrukt en het was wachten op de 3-2. Fleringen kreeg hier een gigantische kans voor in de vijftigste minuut maar Tim Stopel wist de bal voor een leeg doel niet binnen te werken. De daaropvolgende Deldense aanval leverde de 4-1 voorsprong voor Delden op. Een vrije trap werd snel genomen en Scott Wold was er als de kippen bij om de Deldense voorsprong te vergroten. Hierna kwam bij Fleringen Robin Heithuis in de ploeg voor Jasper Slagheke.

Na een uur spelen maakte Scott Wold ook de 5-1 en was de wedstrijd gespeeld. Fleringen gaf het niet op en probeerde toch nog terug in de wedstrijd te komen. Fleringen maakte op wilskracht toch nog de 5-2 door een fraai doelpunt van Bram Meen. Dit was tevens de eindstand en dus en terechte nederlaag voor Fleringen. Enige noemenswaardige was nog de invalbeurt van de jonge A-junior Tycho Morskieft vlak voor tijd.

Helaas een nederlaag voor de mannen van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Zonder echt weggespeeld te worden werd er een ruime nederlaag geleden en dit is iets waar trainer Hielke aan de Stegge absoluut niet tevreden over zal zijn. Komende zondag krijgt Fleringen de kans om de rug te rechten. Om 14:00 uur zal er op het eigen sportpark ’t Reuvekamp aangetreden worden tegen Sportlust Vroomshoop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer