Selectie veld EK Klootschieten bekend

Afgelopen zaterdag is de selectie voor het EK Klootschieten bekend gemaakt. Tijdens de laatste twee selectiewedstrijden op de veldbaan van KV Reutum bleek dat het nog erg spannend werd wie ons land mag vertegenwoordigen op het EK Klootschieten 2020 in het Duitse Meldorf.
Bij de mannen waren de ‘slingeraars’ in topvorm! Deze sporters draaien hun arm 180 graden rond voordat ze de kloot loslaten. Deze techniek moet van kleins af aan aangeleerd worden om succesvol te kunnen zijn. Maar liefst 7 van de 10 geselecteerde heren zijn slingeraars, drie onderhandse gooiers complementeren de selectie.
De geselecteerde heren zijn: Rob Scholten (foto)Guus Weghorst en Richard Vlierman (alle drie KV Niej Haarbig), Mark oude Luttikhuis, Bart Kamphuis en Mark Tijkorte (alle drie KV Mander), Luuk Zanderink en Bas Senger (beide KV Beuningen) Laurens Maseland (KV de Toekomst) en Michiel Ruël (KV Lattrop-Breklenkamp).
Bij de dames deden 12 sporters mee aan de EK-selectie mee, 6 daarvan mogen meedoen aan het EK. Gedurende de selectiewedstrijden kun je punten verdienen naar gelang de klassering per wedstrijd. Uiteindelijk bleek dat de nummer 6 en 7 evenveel punten hadden gehaald. Om dan te bepalen wie er naar het EK mag, wordt er gekeken naar het aantal schoten die de sporter nodig heeft gehad voor die resultaten.
De dames die geselecteerd zijn:
Silke Tulk (KV Kleine David, foto), Kim Schurink (KV de Toekomst), Lisa Jonkers (EDKV Fort), Rodjean Vos (KV Vooruitzicht), Suzan Zieverink (KV ‘t Broek) en Lindsay Leussink (KV de Huier)
Bij de junioren was het ook even rekenen geblazen wie ons land mag vertegenwoordigen op het EK. Uiteindelijk mogen 4 jongens en 3 meisjes meedoen. Alle jeugdleden zullen hun officiële EK-debuut maken tijdens het EK. Enkelen hebben echter vorig jaar mei al enige internationale ervaring opgedaan tijdens een interland. Hopelijk kunnen ze deze ervaring gebruiken tijdens het EK 2020.
Jongens: Tim Borggreve (KV Ons Streven), Olivier Scholten (KV oud Ootmarsum), Luc Mensink (KV Vooruitzicht) en Harm Hobbelink (KV Beuningen). Meisjes: Imke Haring o/g Brugger (KV Vooruitzicht), Anne Maatman (KV Reutum) en Karlijn Greven (KV Nooit Gedacht).
vlnr. Tim Borggreve (jongens veld), Olivier Scholten (jongens zetten), Imke Haring o/g Brugger (meisjes veld) en Anne Maatman (meisjes zetten).
Het onderdeel zetten wordt aansluitend aan de veldwedstrijden gehouden. Helaas besluit de NKB om geen speciale zet-ploeg mee te nemen naar het EK, omdat medaillekansen op dit onderdeel nihil zijn. De winnaars van het zetten zijn Rob Scholten, Silke Tulk. Olivier Scholten en Anne Maatman.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer