Sportlust Vroomshoop heeft eerste driepunter te pakken

Na het zure gelijkspel tegen Juventa´12, waarin de Vroomshopers in de laatste vijf minuten de gelijkmaker moesten incasseren, stond er een thuiswedstrijd tegen EMOS op het programma. De eerste helft gebeurde er weinig aan beide kanten. Tot ineens EMOS met een afstandsschot kwam op de rand van de zestien meter. Echter stond keeper Daan Spoor goed opgesteld en wist hij de bal vakkundig te verwerken.

Hierna kreeg ook Sportlust Vroomshoop een goede kans. Stefhan de Vries kreeg de bal voor zijn voeten op elf meter van de goal, maar de keeper van EMOS wist redding te brengen. Toch was de grootste kans in de eerste helft voor EMOS. De rechtsback kwam tot de achterlijn van Sportlust en leverde een goede voorzet af. Deze werd echter lichtelijk getoucheerd door Thomas Spoor, zodat de bal niet de goal inrolde.

De tweede helft was iets rommeliger aan beide kanten. Sportlust stond verdedigend haar mannetje, maar kon voorin ook niet echt tot grote kansen komen. Tot de 70ste minuut. Een voorzet van Tim Spoor kwam bij Toon van Dam terecht die de bal ineens voor het doel bracht. Echter werd deze door de tegenstander met de hand getoucheerd. Penalty voor Sportlust, die Tim Spoor keurig tot doelpunt promoveerde: 1-0 voor Sportlust.

Vlak hierna moest Sportlust met tien man verder, omdat Allard Hankamp zijn tweede gele kaart pakte van de wedstrijd. Het was in die laatste fase van de wedstrijd strijden om elke meter, maar Sportlust mocht ook keeper Daan Spoor bedanken, die nog een paar goede reddingen had. Zodoende pakten de mannen van Job Lamberink eindelijk haar eerste competitie overwinning. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Fleringen op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer