SVZW gaat op bezoek in Kampen bij Go Ahead

In de 1e klasse D zijn dit seizoen drie clubs uit Kampen ingedeeld. Zaterdag is de eerste keer dat de SVZW bus richting Kampen rijdt, dit keer om aan te treden tegen Go Ahead. Op de ranglijst vinden we Go Ahead terug op de 10e plaats. Na 8 wedstrijden staan er ook 8 punten op het saldo van de thuisclub. In de laatste competitiewedstrijd, dat was op 9 november, won Go Ahead met 0-4 van plaatsgenoot KHC. Een heel belangrijke driepunter, want hierdoor werd er wat afstand genomen van de onderste plekken op de ranglijst.

Afgelopen zaterdag was Go Ahead Kampen op bezoek bij de boys in Vroomshoop. Inzet van de wedstrijd was een plek in de volgende bekerronde. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Go Ahead dat de wedstrijd met 2-3 wist te winnen. Een mooie prestatie van de mannen van trainer Marco Roelofsen. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. In zijn eerste jaar eindigde Go Ahead uiteindelijk als derde in de 1e klasse D. Er zitten ook wat spelers in de selectie die al eerder in actie kwamen tegen SVZW, zoals Adi Draganovic en Jurrian Zandbergen en Arjan Wiegers.

Op dit moment zijn Sven Hellendoorn en Samir Merraki de topscoorders van Go Ahead Kampen. Beiden scoorden 4 keer in de competitie. Volgens de voorbeschouwing van Go Ahead zelf op deze wedstrijd is SVZW de favoriet in deze ontmoeting, maar gaat de thuisploeg er alles aan doen om te stunten tegen de bezoekers.

(eigen foto Go Ahead Kampen)

SVZW kwam afgelopen zaterdag in actie voor de beker. Op het eigen sportpark was hoofdklasser LONGA’30 te gast. Vooraf was iedereen benieuwd wat SVZW zou kunnen tegen deze sterke tegenstander. Binnen 15 minuten was echter al duidelijk dat de volgende bekerronde gehaald zou worden. Want het waren Yessin Maskoul en Bas ter Hogt die zorgen voor een 2-0 voorsprong. Ook hierna was SVZW de betere ploeg, en in de tweede helft waren Bas ter Hogt en Jesper Middelkamp ook nog trefzeker. Een mooie 4-0 overwinning en dus door in de beker.

Voor de tweede zaterdag op rij een succes, want op 9 november werd SVZW ook winnaar van de 1e periode. Nu kijken of de goede vorm kan worden vast gehouden in Kampen. Het laatste bezoek van SVZW aan Go Ahead was op 12 mei 2018. Toen werd er met 0-4 gewonnen met doelpunten van Maarten Jansen 2x, Robin de Jong en Nigel Michels. Een herhaling van deze uitslag zou wat SVZW betreft best mogen. De wedstrijd op Sportpark “Middenwetering” begint om 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer