SVZW krijgt met WHC oude bekende op bezoek

Zaterdag speelt SVZW thuis tegen WHC. Een club die de laatste seizoenen heel vaak de tegenstander was in competitieverband. WHC is een club die het de laatste jaren gelijk is gegaan als SVZW. In 2018 promoveerde WHC naar de hoofdklasse B. Maar het jaar daarop degradeerde de club ook weer naar de 1e klasse D. Dat is gelijk aan de weg die SVZW die jaren volgde. Een belangrijk verschil vanuit SVZW oogpunt; de promotie in 2018 was het gevolg van het kampioenschap. En ook dit seizoen zijn de doelstellingen van beide clubs weer gelijk; indien mogelijk promoveren naar de hoofdklasse.

WHC doet dat dit seizoen onder leiding van trainer Wiljan Mossing Holsteyn, die voor het 4e seizoen werkzaam is bij de club Wezep. Dit is meteen zijn laatste jaar bij WHC, want hij heeft de technische commissie van WHC laten weten aan het einde van het seizoen te vertrekken. WHC heeft dit seizoen ook weer een prima selectie. Nieuw in de selectie zijn o.a. Thijs Dekker, afkomstig van Go Ahead Eagles, en Sargon Gouriye, die overkwam van HHC uit Hardenberg. Spelers die al op een hoog niveau in actie zijn gekomen. In de competitie verloor WHC nog maar 2 keer. De laatste nederlaag was afgelopen zaterdag tegen thuis tegen Bennekom. Uitslag van deze wedstrijd was 2-3.

SVZW is bezig aan een hele mooie serie wedstrijden. Op 12 oktober werd voor het laatst verloren. In Opheusden was DFS met 3-1 duidelijk sterker. Maar daarna werd de draad weer goed opgepakt. Afgelopen zaterdag speelde SVZW met 2-2 gelijk in Kampen tegen Go Ahead. Een terechte uitslag van een spannende wedstrijd. SVZW kwam wel twee keer op voorsprong, maar Go Ahead bleef strijden voor een goed resultaat. Zaterdag a.s. komt WHC naar Wierden. De laatste thuiswedstrijden waren erg doelpunt rijk. In de competitie eerst 6-0 tegen SDV Barneveld, en daarna ook nog de 6-2 tegen Hierden.

Op 16 november speelde SVZW, voor de beker, ook op het eigen sportpark, tegen hoofdklasser LONGA’30. Maar ook zij ondervonden de kracht van SVZW, want met een 4-0 nederlaag gingen zij weer terug naar Lichtenvoorde. Al deze goede resultaten wil overigens niet zeggen dat WHC zo aan de kant zal worden gezet. In het verleden was WHC vaak de winnaar in Wierden. Zeven februari 2015 was de laatste keer dat SVZW thuis wist te winnen van WHC. Het wordt dus weer eens tijd voor een overwinning in Wierden. De wedstrijd tegen WHC begint om 14:45 uur.

Eigen foto’s WHC.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer