Terecht punt Den Ham bij IJVV

Op een koud sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden moest Den Ham zaterdag aantreden tegen IJ.V.V. En het was vandaag met recht een uithoek waar de Hammenaren op moesten spelen. Door renovatie van het hoofdveld, waarvan vandaag eigenlijk de opening was voorzien, moest er uitgeweken worden naar veld 3.

De eerste tien minuten waren de gastheren de bovenliggende partij. Echte kansen kregen ze echter niet en de ploeg uit IJsselmuiden mocht in de 7e minuut van geluk spreken dat de arbiter van dienst de heer Meijer in een zeer coulante bui was toen rechtsback van de Wetering de doorgebroken Randall van Haarst onderuit haalde en de leidsman slechts de gele kaart trok.

Daarna was het Den Ham dat de boventoon voerde onder aanvoering van Michiel Schurink, die een prima partij speelde. In de laatste linie was Tommie Dam door een blessure afwezig, en was het aan Joost Veurink om de soms gewenste lange bal te spelen, iets wat meermalen subliem lukte.

In de 28e minuut een mogelijkheid voor IJ.V.V. toen de bal boven op de lat werd gekopt. Den Ham had echter de beste kansen door Michiel Schurink na een aanvallende actie om drie spelers heen in de 40e minuut en door Luuk Kuipers in de45e minuut na goed voorbereidend werk van Kevin Ruiterkamp. De uitstekende doelman Jasper Fix van IJ.V.V. hield zijn ploeg echter overeind. Na de pauze was Fix weer attent bij een vlammend afstandsschot van Schurink dat beter had verdiend.

Het laatste kwartier moest Den Ham echter op het tandvlees lopen en was IJ.V.V. weer de bovenliggende ploeg. Met name de nummer 15 Mark Homme van der Veen was met zijn acties en prima linkerbeen gevaarlijk. In de 73e minuut een inzet van hem die het zijnet liet bollen tot opluchting van de Hammer supporters. Ook een inzet van hem strak voorlangs in de 84e minuut had beter verdiend.

In de slotfase toch nog de kans voor beide ploegen op de overwinning. Eerst was het Thomas Remmink die in de 87e minuut opnieuw doelman Fix op zijn weg vond. Aan de andere kant was het doelman Jeffrey Ekkel die met enkele fabuleuze reddingen Den Ham op de been hield. Al met al een terechte puntendeling.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer