Tiental Sportlust Vroomshoop laat punten liggen in slotminuut

Nadat Sportlust Vroomshoop vorige week tegen Fleringen in de laatste seconde van de wedstrijd een nederlaag moest incasseren was de blessuretijd de Vroomshopers deze week wederom slecht gezind. Sportlust speelde een uur lang met een man minder maar wist in de tweede helft verdienstelijk op voorsprong te komen. Als gevolg van een omstreden penalty voor Almelo in de blessuretijd wist Sportlust echter slechts een punt aan deze wedstrijd over te houden.

Dennis Jozic moest op de bank plaatsnemen en trainer Job Lamberink koos voor een ander systeem dan gebruikelijk. Dit systeem leverde jongelingen Sem Kosse en Bart Dogger veel ruimte op de backs op. Beide spelers maakten hier uitstekend gebruik van en zij speelden beiden een puike wedstrijd. Sem Kosse werd na afloop zelfs uitgeroepen tot ‘man of the match’ en dat is iets waar hij trots op kan zijn. Sportlust begon sterk aan de wedstrijd en evenals vorige week was het Tim Spoor die al snel de score wist te openen. Vrije trappen vanaf de zijkant wil je het liefst zo aansnijden dat wanneer niemand de bal aanraakt deze bij de tweede paal doel treft. Tim voerde dit perfect uit en bracht Sportlust aan de leiding.

Sportlust had vervolgens de wedstrijd in handen en controleerde. SV Almelo zette hier een goed genomen vrije trap van Tim Roling tegenover welke de buitenkant van de paal schampte. De wedstrijd kreeg een totaal andere wending toen Coen Sickman na 25 minuten spelen tegen een rode kaart opliep. Coen kwam hard inglijden en was te laat, dus raakte hij de tegenstander. Geel was zeker op zijn plaats maar de scheidsrechter koos voor een directe rode kaart. Een slaande beweging aan zijde van Almelo werd met geel bestraft. Gesteund door dit overtal ging Almelo op jacht naar de gelijkmaker en zette Sportlust onder druk. Met name Mike Kerr was moeilijk af te stoppen en hij zorgde met een goed schot voor de gelijkmaker enkele minuten voor het rustsignaal.

In de rust volgden enkele omzettingen bij Sportlust om de bal beter in de ploeg te kunnen houden en dit was succesvol. Met 10 spelers was Sportlust de gehele tweede de bovenliggende partij en dat is een groot compliment waard voor het team van Job Lamberink. Eerst mistte Dinand Hankamp nog een vrije kopkans maar even later was het voor Stefhan de Vries wel raak. Op aangeven van Dennis Jozic schoot hij de bal in de korte hoek. Het leek een houdbare bal maar deze was de doelman van Almelo toch te machtig.

Enkele minuten later wist de doelman deze fout echter ruimschoots goed te maken. Tim Spoor kreeg vanaf de strafschopstip een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd met nog 20 minuten op de klok te beslissen maar de doelman wist zijn strafschop knap te keren. In de slotfase moest Sportlust de 2-1 voorsprong over de streep trekken om de broodnodige drie punten binnen te slepen. Op een mooie vrije trap na, welke stijlvol werd tegengehouden door Frank Dubbink, kwam Sportlust niet in de problemen. Tot de blessuretijd aanbrak en de scheidsrechter een makkelijk gegeven penalty toekende aan Almelo. Thomas Rolefes bleef koel en wist de penalty wel te benutten en daarmee alsnog een punt voor zijn team veilig te stellen.

Sportlust speelde een ijzersterke wedstrijd maar had het geluk niet aan haar zijde. Mede hierdoor waren er veel frustraties bij de thuisploeg en dit leverde veel onnodige kaarten op, waaronder een tweede gele en dus rood voor Dinand Hankamp. Volgende week moet Sportlust Vroomshoop op bezoek bij koploper KOSC in Ootmarsum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer