Tornado verliest vijfsetter van Rivo in Rijssen

De eerste set begon het spel van Tornado tegen Rivo in Rijssen wat rommelig. De aanvalsters hadden moeite de bal op de grond te krijgen in de Reggehal. Daarnaast wist Rivo wel haar punten te scoren en daarmee was set 1 al snel uitgespeeld : 25-15. De tweede set moesten de meiden van Tornado niet één, maar twee tandjes gaan bijzetten om het spel om te draaien. Op een sterke serveserie had de passlijn van Rivo geen antwoord, want links en rechts knalden de ballen weg. Tornado behaalde haar niveau deze set en haalde de set binnen met 15-25.

Deze lijn moest Tornado doorzetten om de derde set ook binnen halen. Tornado pakte een riante voorsprong, maar wist deze niet vast te houden. Langzaam wist Rivo weer punten te sprokkelen en zo stonden beide teams weer op 18 gelijk. De meiden uit Geesteren wisten de set af te maken en met 23-25 was ook set 3 binnen (1-2).

De vierde set had voor Tornado de laatste moeten zijn, maar helaas bleek dit een kopie van set 1 te worden. Een hoge foutenlast aan de kant van Tornado zorgde voor opnieuw een 15-25 set verlies.

De eerste 5-setter in de competitie voor beide ploegen. Deze set waren zowel Tornado als Rivo gebrand om deze set binnen te halen. Tot 7-7 ging het gelijk op en met 8-7 voor Rivo kwam de veldwissel. Tornado knokte zich terug en bouwde een voorsprong op van 2 punten waarbij er zelfs op 14-13 een matchpoint verscheen voor Tornado. Helaas werd ook deze voorsprong te gemakkelijk uit handen gegeven en met een spannend einde werd het 16-14 voor Rivo (3-2).

Foto’s: Jan van den Noort en Tornado

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer