Twentse clubs doen goede zaken in de landelijke zwemcompetitie

Het afgelopen weekend werd de 2e ronde van de Nationale Zwemcompetitie afgewerkt. In de landelijke Hoofdklasse, die bestaat uit 18 ploegen, komen ook enkele Twentse zwemverenigingen uit, namelijk De Dinkel Denekamp en WS Twente. Na de 1e competitieronde stonden beide ploegen in de middenmoot; De Dinkel op de 9e plaats en WS Twente was 10e.

De Dinkel, dat al vanaf de start van de landelijke zwemcompetitie uitkomt in de hoogste klasse, zwom in Hoogeveen een goede wedstrijd tegen ZPC Hoogeveen en Orca Leeuwarden. Individuele overwinningen bij de senioren en jeugd noteerden Anouk Knippers (50 m. schoolslag in 32,92), Karst Boersma (400 m. wisselslag in 4.39,41 en 200 m. vrije slag in 1.54,88), Thomas de Lange (50 m. schoolslag in 28,30), Dennis Kamps (100 m. vlinderslag in 56,83) en Maquinho Vorst (400 m. vrije slag in 4.06,22). Bij de junioren was er winst op 2 afstanden voor Yke Groener en Tiede Groener.

WS Twente kwam in Nijmegen tegen het organiserende Aqua-Novio ’94 en SG Albion WSS tot een goede teamprestatie. Bij de dames won Lieke Oude Lenferink de 200 m. vrije slag in 2.09,19 en Luna Hofmeijer bij de meisjes jeugd de 100 m. schoolslag in 1.16,89. Wout Koops was bij de junioren de sterkste op 2 afstanden en ook Hannah Markovinovic boekte een overwinning. WS Twente scoorde in de 2e competitieronde net iets beter dan De Dinkel (6893,75 sec. tegen 6906,08 sec.), maar in de totaalstand blijft De Dinkel (totaal 9e) de ploeg uit Borne/Hengelo nog voor.

ZPC De Hof uit Goor/Markelo komt dit seizoen uit in de A-klasse en probeert zich daar te handhaven. Met een goede score van 7086,98 sec. in deze ronde wist de ploeg te klimmen naar de 13e plaats en dat biedt zeker perspectief voor de volgende competitierondes. Tijdens de wedstrijd in Almelo was er individuele winst voor Lionne Klarenbeek (2x), Elisa Haverkate, Hannah ter Maat, Juliët te Rietstap, Jorden Theijink, Finn Slinkman, Jacco Nijland en Quinten ten Dam.

De 2e ploeg van De Dinkel is in één keer vanuit de Regiocompetitie doorgestoten naar de B-klasse. Daar stond de ploeg na de 1e ronde in de middenmoot en heeft die plek in de 2e ronde met een score van 5325,25 sec. behouden. Myrna Schasfoort, Laurie Aarninkhof, Pascal Bloemen, Mart Kortman, Claire Bosch, Daan van Peet, Lynn Wennink, Sven Kreikamp en Jurre Hanstede wisten allemaal een afstand te winnen.

In de C-klasse had Z&PV De Veene uit Almelo/Wierden een moeilijke start en na de 1e ronde dreigde degradatie. Dankzij een goede thuiswedstrijd in het Sportparkbad in Almelo staat de ploeg er nu iets beter voor, maar om degradatie te voorkomen zal er in de resterende 2 rondes weer goed gepresteerd moeten worden. Yvon Versteeg scoorde belangrijke punten voor de ploeg en won de 200 m. vrije slag dames in 2.11,92. Kieran de Heer en Ivo Karamoy Faulhaber zorgden bij de jongens (jeugd) voor een dubbele overwinning op de 100 m. schoolslag in goede tijden (1.10,11 en 1.10,47). Ook Diederick Schothans (2x) en Noa Berends boekten afstandszeges.

WS Twente 2 wist zich in de 2e ronde goed te handhaven in de middenmoot. In de wedstrijd tegen Berkelduikers Lochem, Oceanus Aalsmeer en ZV De Aalscholver wist alleen Johan Nijeboer een afstand (200 m. rugslag) te winnen. Marcel Reefhuis, Tom van der Vlag, Deborah Wilms en Marleen Hof scoorden belangrijke punten voor hun ploeg.

In de 1e klasse Regio Oost kwamen OZ&PC Oldenzaal, Het Ravijn Nijverdal en De Grunte Hardenberg tegen elkaar uit. OZ&PC wist met een score van 4544,57 sec. de 2e plaats in deze klasse vast te houden en blijft daarmee in de race voor promotie naar de landelijke zwemcompetitie. Het Ravijn en De Grunte scoorden 4661,61 sec. en 4737,87 sec. en staan na 2 competitierondes respectievelijk 6e en 10e. Dubbele overwinningen boekten Lynn Joor, Ilse Valk, Iris Timmermans, Anouk Siemerink (allen Het Ravijn), Bart Oude Egbrink, Wout Kogelman (beide OZ&PC) en Jelle Dekker (De Grunte).

SG EZCL is 15e en laatste in deze klasse. De ploeg uit Enschede/Losser kan degradatie naar de 2e klasse niet meer ontlopen. In Zutphen konden Niek Vreeling en Jelmer van der Lijn wel een individuele afstand winnen.

VZ&PC Vriezenveen doet het uitstekend in de 3e klasse Regio Oost en staat na 2 wedstrijden op de 2e plaats. De ploeg houdt daarmee uitzicht op promotie naar de 2e klasse. Tilita Knol en Maudé Lesscher wonnen beide afstanden in hun leeftijdsgroep.

De 3e competitieronde staat gepland op 11 en 12 januari 2020 en de zwemcompetitie 2019/2020 zal worden afgesloten met de 4e ronde op 14 en 15 maart 2020.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer