Vroomshoopse Boys doet goede zaken door winst op Be Quick’28

In Zwolle begon de thuisclub Be Quick’28 fanatiek en met enkele snelle aanvallen het duel tegen Vroomshoopse Boys. Voor aanvang van deze wedstrijd stonden beide ploegen op 12 punten en de winnaar zou een goede slag slaan. De gasten beseften dat ook terdege en met een sterk opererend collectief werd het heft al snel in handen genomen. Met verzorgd combinatiespel werd de aanval gezocht, waarbij er meerdere kansen kwamen. De grootste kans kwam al na 4 minuten toen Leon Dogger van 11 meter kon aanleggen na en verkeerde terugspeelbal van een van de verdedigers van de thuisploeg. Het harde en lage schot werd geblokt door de roodzwarte muur en het enige wat resteerde was een corner, die niets opleverde.

Het leek uitstel van executie, want over een langere periode was met name de Boys op het middenveld heer en meester. Verschillende doelrijpe kansen werden echter niet benut door de hardwerkende spitsen. In de 17e minuut leek de op dat moment verdiende openingstreffer in de maak. Bram Hooijer speelde vanaf links de vrijgelopen Juliën Derks (foto) aan, die achterwaarts koppend de lat trof. Vroomshoopse Boys bleef de bovenliggende partij en Be Quick’28 kon er slechts heel sporadisch uitkomen dankzij subtiel voetenwerk van de fysiek centrumspits Sertac Yilmaz. Jos Hutten was dichtbij een doelpunt, maar hij werd op het laatste moment gestuit. Op slag van rust leek de verdiende voorspong voor de Boys er toch te komen. Julien Derks haalde van 20 meter uit, maar de bal spatte weer op de lat boven doelman Eser Elmani uiteen. Zo werd gerust met een 0-0 ruststand, en dat gold voor de thuisploeg vooral als een opluchting.

Na de thee trok de thuisformatie van trainer Edwin van Nijen direct in de aanval, maar de defensie van Vroomshoopse Boys wist een penibele situatie op het laatste moment te klaren. Daarna werd de Boys door goed veldspel weer sterker en er kwamen meerdere kansen. In de 53e minuut speelde Ramon de Jong op knappe wijze Jos Hutten vrij, maar diens schot ging net naast. Een minuut later was het wel raak. Juliën Derks profiteerde op alerte wijze van een inschattingsfout in de verdediging van de thuisploeg en schoot de bal van dichtbij alleen voor keeper Eser Elmani beheerst in: 0-1.

Het jeugdige Be Quick’28 probeerde met veel inzet het tij te keren, maar moest het in duelkracht en slimheid afleggen tegen de Boys. In de 69ste minuut leek Jos Hutten het duel te beslissen, maar geheel vrijstaande kopte hij de bal over. In de 77ste minuut wisselden hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens centrumspits Ramon de Jong voor Sil Derks (foto). In de 82ste minuut volgde aan Boys-zijde de wissel tussen Tom Pierik en Jelle Drees.

Vroomshoopse Boys voerde daarna de druk nog meer op en Rutger Schrijver met een kopbal en Jelle Drees met een ziedend schot waren dichtbij de 0-2. Die treffer kwam er toch in de 89ste minuut. Een prachtige dieptepass van Jelle Drees bereikte de sprintende Sil Derks, die keeper Eser Almani met een beheerste lob kansloos liet: 0-2. Dat was de definitieve beslissing in een bekwaam door arbiter Rob Nijenhuis uit Deventer geleide wedstrijd.

Vroomshoopse Boys toonde teamspirit en vorm en won volkomen verdiend van Be Quick’28. Door dit prima resultaat wordt nu een gedeelde vierde plaats bezet in de tweede klasse H. Zaterdag komt nummer 3. Enter Vooruit op bezoek op de Bosrand. Die klassieker is een mooi affiche en belooft een spannend verloop.

Foto’s: Erwin Heuver.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer