De Tukkers verliest thuis derby van Reutum

Net als vorige week speelde De Tukkers afgelopen zondag wederom een streekderby. Ditmaal was Reutum de tegenstander op het eigen sportpark ’T Loarkamp. De gasten gingen met de punten aan de haal: 0-2. In de beginfase speelde De Tukkers wat onrustig. Ballen werden zomaar of half weggeschoten, waardoor Reutum de overhand had. Na een kwartier spelen kregen de gasten ook de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Een voorzet zwabberde bijna bij de tweede paal binnen. Doelman Rens Davina kon er nog net zijn vingers tegenaan zetten.

In het vervolg pakte De Tukkers het voetballend beter op. Sjoerd Visschedijk zag zijn schot gepareerd worden door de doelman van Reutum. Nog geen minuut later was het aan de andere kant bijna raak voor de blauw-gelen. Uit de omschakeling werden ze via de rechterflank gevaarlijk. Een hard schot werd door Rens Davina gekeerd en de afvallende bal werd vervolgens hoog over geschoten.

Toen de wedstrijd een half uur onderweg was, stichtte De Tukkers gevaar voor het doel van Reutum. De doelman redde op een schot van Robin Kwast en de rebound van Kars Velthof zeilde naast het doel. Even later zag Sjoerd Visschedijk zijn vrije trap door diezelfde doelman gekeerd worden.

Vijf minuten voor de rust kwam Reutum op voorsprong. Na een aanval over de linkerkant kwam de bal in het strafschopgebied. Sam Holsink leek de bal op de arm te krijgen, maar de leidsman oordeelde anders. Van dichtbij schoot hij raak: 0-1. De Tukkers kreeg vlak daarna nog een domper te verwerken. Rens Davina liep een speler van Reutum omver en kon gaan douchen. De vrije trap die volgde wist reservedoelman Daan Keupink klem vast te pakken.

Ondanks dat De Tukkers de tweede helft met een man minder op het veld stond, waren ze de bovenliggende partij. De eerste mogelijkheid na de rust was dan ook voor de thuisploeg. Een snelle voorzet van Sjoerd Visschedijk kon door Jelle Hulskotte worden ingekopt. Hij schampte de bal iets te licht, waardoor deze aan de verkeerde kant van de paal belandde.

Een minuut of 10 later was het wederom de thuisploeg dat gevaarlijk werd. De vrije trap van Stijn Boswerger ging richting de bovenhoek. De doelman van de gasten wist de bal over het doel te tikken. De Tukkers bleef geloof houden en dat resulteerde na een minuut of 70 in misschien wel de grootste mogelijkheid. Na een mooie aanval zette Jelle Hulskotte vanaf de rechterkant goed voor. Sjoerd Visschedijk haalde vervolgens uit, maar zag zijn inzet geblokt worden.

In de laatste 10 minuten leek de tank leeg te zijn bij de Albergenaren. Reutum had de tweede treffer op de schoen, maar de uitstekend keepende Daan Keupink was een sta in de weg. Aanvoerder Wout Mensink besliste de derby vlak voor tijd. Zijn afstandsschot was doeltreffend: 0-2. Dit was ook tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Komende zondag gaat De Tukkers op bezoek bij de koploper van de 3e klasse A, SV Grol 1, aanvang 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting