Fleringen zet goede vorm door en wint in eigen huis ook van UD Weerselo

Fleringen heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de 4e klasse A. Op eigen veld werd UD Weerselo met 4-0 aan de zegekar gebonden. Steven Schepers was matchwinner met maar liefst 3 doelpunten. De andere Fleringse treffer kwam op naam van aanvoerder Martijn Poppink. Fleringen begon tegen UD Weerselo met dezelfde opstelling als vorige week tegen De Tubanters. Dit betekende wederom een basisplaats voor Robin Heithuis.

De eerste helft was er in Fleringen een gelijk opgaande strijd te zien. Fleringen zette hoog druk en probeerde op die manier de opbouw van UD Weerselo te verstoren. UD moest het vooral hebben van de razendsnelle Wouter Plegt, die in de eerste helft knap in toom werd gehouden door de jonge Simon Elshuis. De eerste echte kans van Fleringen zorgde direct voor de 1-0 voorsprong. Na een mooie aanval over meerdere schrijven kwam Steven Schepers vrij voor doelman Spitshuis te staan. De middenvelder bleef koel en schoof de bal rustig tegen de touwen. Dit was ook de ruststand. Tegenvaller voor Fleringen was het geblesseerd uitvallen van Sjoerd Booijink vlak voor rust. Hij werd vervangen door Gijs Koopman.

De tweede helft draaide Fleringen de duimschroeven aan en was het de bovenliggende partij. Na een uur spelen gaf Martijn Poppink na een mooie combinatie met Bram Meen een fraaie voorzet richting Steven Schepers. Hij dacht geen moment na en volleerde de bal onhoudbaar in de korte hoek achter Tom Spitshuis. Toen diezelfde Steven Schepers niet veel later met een gigantische afstandspegel ook de 3-0 op het scorebord zette wist men in Fleringen dat de zege eigenlijk niet meer in gevaar mocht komen.

Fleringen had de gehele tweede helft de controle, al drukte UD Weerselo vlak na de 3-0 van Fleringen wel even door en had het pech dat een schot van spits Leijdekkers rakelings over ging. Met nog een kwartier op de klok zette Fleringen ook nog de 4-0 op het scorebord. De ingevallen Jasper Slaghekke brak door over links en bereikte met een fantastische voorzet Martijn Poppink bij de tweede paal. De Fleringse captain bleef rustig en schoot de bal onder de doelman door tegen de touwen.

In de slotfase had het zelfs nog 5-0 kunnen worden. Bram Meen werd gelanceerd door Steven Schepers en behield oog in oog met doelman Spitshuis het overzicht. Helaas konden zowel Martijn Poppink als Jasper Slaghekke niet goed genoeg afronden en verdween de bal hoog over het doel. Hierna vond de prima leidende scheidsrechter het welletjes en werd gefloten voor het eindsignaal.

Volgende week speelt Fleringen in Wierden tegen Juventa’12.

Newsoutside Sportverlichting