NEO en SDC komen in aantrekkelijk duel niet tot scoren

De koplopers van de achtervolgers van Suryoye en Columbia hebben op een mistig Wooldrik in een sportief duel met 0-0 tegen elkaar gelijkgespeeld. Over de gehele wedstrijd bezien was dat gelijke spel in overeenstemming met de krachtsverhoudingen, maar in het laatste kwartier mocht NEO van geluk spreken dat de Denekampers niet scoorden.

Al binnen de minuut was NEO bijna op voorsprong gekomen. Pascal van Berkum had een strakke voorzet in huis die door Bas Spenkelink hard werd ingeschoten, maar doelman Bram Bonnes stond toevallig op de juiste plek. Beide ploegen lieten zien voetballend tot de betere ploegen in 2J te behoren en probeerden via combinatiespel tot kansen te komen. Dat lukte echter maar spaarzaam, omdat beide verdedigingen hun zaakjes goed voor elkaar hadden.

De beste mogelijkheden voor de thee waren voor NEO en beide keren stond een pass van Pascal van Berkum aan de basis. Eerst kon de goede aanvoerder Jorg Schulte een bal nog net wegkoppen en wat later schoot Bas Spenkelink rakelings over, hoewel de arbiter een hoekschop toekende. Mauro Lohuis had halverwege het eerste bedrijf nog een mooie, maar te korte lob in petto die Bonnes makkelijk kon verwerken.

SDC was ook wel degelijk een paar keer gevaarlijk, hoewel Douwe Everink niet echt in de problemen kwam bij twee tamelijk krachteloze schoten. Toch viel de 0-1 nog bijna toen het leer na een hoekschop bijna binnen plofte bij de tweede paal. De bal werd opnieuw ingebracht waarna Stef van der Velden over kopte.

Na de pauze waren de eerste twee kansen voor NEO. Jochem Stam schoot vanaf een meter op 16 recht op Bonnes en Bjorn Tijhuis kreeg korte tijd later de grootste NEO-mogelijkheid in de twee helft. Een fraaie loopactie bracht hem in een zeer kansrijke positie, iets schuin voor de goal. Een schot was logischer geweest dan de breedtepass die Bonnes simpel kon onderscheppen.

Het tempo lag hoog in die fase en beide ploegen gingen voor de winst. NEO werd helaas allengs slordiger in de passing en SDC’12 kreeg wat meer grip op de wedstrijd met name door de balvaste en ijzersterke van der Velden die door de NEO-defensie lastig te beteugelen was. Het leverde nog geen echt uitgespeelde kansen op, maar af en toe wel de nodige paniek achterin.

NEO had nog een paar mooie aanvallen in huis via Mauro Lohuis, Bjorn Tijhuis en Pascal van Berkum, maar steeds bleek de slotpass niet goed of Bonnes reageerde attent. In het laatste kwartier had SDC de wedstrijd kunnen beslissen. Vaak waren hoge voorzetten daar debet aan en tot twee keer toe belandde de bal op de lat terwijl de tamelijk onzichtbare topscorer Joeri Mensink nog over kopte na een mooie voorzet van links. Ook mazzelde NEO toen een voorzet van van der Velden niet bij de tweede paal binnenviel, maar net voorlangs ging.

NEO had nog twee kansrijke aanvallen, beiden via de opstomende Bjorn Tijhuis, maar ook die leverden geen treffer op. Het slotakkoord was daarentegen weer een kopbal van SDC’12 die net over ging, nu uit een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied.

Al met al een gelijkspel dat vrij goed weergaf hoe de verhoudingen binnen de lijnen lagen. NEO is door dit gelijke spel zowaar het enige team in 2J dat nog ongeslagen is, maar de vijf gelijke spelen leverden wel tien verliespunten op.

Er resteren nog twee duels voor de winterstop. Komende zondag het altijd mooie affiche Achilles’12 – NEO. De roodhemden wonnen in deze speelronde met 3-0 knap bij Schalkhaar en lijken de weg naar boven weer ingezet te hebben.

Newsoutside Sportverlichting