WVC Volley dames wint met 1-3 van Rosstars

Afgelopen zaterdag speelden de dames uit Wierden van Weghorst Makelaardij WVC Volley een wedstrijd tegen een goede bekende, namelijk Rosstars. Zij zijn tegelijkertijd vanuit de 3e divisie gepromoveerd tot en met de 1e divisie en staan nu voor het 4e jaar op rij tegen over elkaar in Rossum. De teams kennen elkaar en dus het spel goed, dat belooft een spannende pot te worden.

De eerste set startte WVC met de volgende opstelling: Fleur Klein Schaars, Marlijne ter Avest, Kira Schorn, Eva Jansink, Anne Meijerink, Kirsten Lentink en Lisette Ottenschot. Het team uit Wierden startte goed aan de wedstrijd. De sfeer zat er goed in, er werden mooie punten gescoord, wat er voor zorgde dat WVC snel de voorsprong kon pakken. Toch wist Rosstars met een serve serie dichterbij te komen, maar toch wist WVC de eerste set naar zich toe te trekken met 23-25.

In de tweede set begonnen de dames uit Rossum goed met een sterke serve serie. Hier had WVC niet direct een antwoord op, waardoor ze in het begin van de set tegen een achterstand aan keken. Door zelf genoeg serve druk te leveren, waar de passlijn van Rosstars geen antwoord op had, konden de dames uit Wierden de stand snel omdraaien. Wederom werden er mooie punten gescoord, maar er werd ook heel hard gewerkt in het veld bij WVC. Daardoor wisten zij ook deze set te winnen met 21-25.

In de derde set konden de Wierdense dames zoveel druk uitoefenen op Rosstars, waardoor er weinig ballen terug kwamen. Door goede serve series en veel aanvalskracht aan het net domineerde WVC in deze set. Al snel werd er een voorsprong opgebouwd die niet meer te overbruggen was voor de dames uit Rossum. Deze set werd dan ook gewonnen met ruime cijfers door WVC, 0-3. De winst ging in elk geval mee naar Wierden.

Toch gaf Rosstars zich nog niet gewonnen en werkte hard om de punten te kunnen scoren. De dames uit Wierden hadden tijdens deze set de touwtjes in handen en speelden continu met een voorsprong van ongeveer 3 punten. Halverwege de set werd Leonie van den Noort ingebracht bij WVC voor extra serve druk, maar desondanks konden de dames uit Rossum toch dichterbij komen. De Wierdense dames hebben nog even op setpoint gestaan, maar de ballen werden niet afgemaakt. Rosstars won daardoor deze set met 26-24. De vier punten gaan naar WVC Volley.

Foto: ‘Rob Nijhuis fotografie’

Newsoutside Sportverlichting