Zwakke eerste helft kost SVZW drie punten

Zaterdag middag ontving SVZW WHC uit Hattemerbroek, eveneens een titelkandidaat, op sportpark Het Lageveld. Het eerste kwartier was aftastend van beide kanten maar allengs toonde WHC dat het naar Wierden was getogen om punten te pakken door gedegen te verdedigen en gevaarlijk in de counter te zijn. De thuisploeg kon daarop niet het juiste antwoord vinden, was niet agressief genoeg en creëerde geen kansen. Het eerste gevaarlijke schot in dit treffen kwam dus van de gasten uit Wezep in de 13e minuut, dat door SVZW doelman Julian Bakker tot corner werd verwerkt.

WHC aanvoerder Robert Schonewille ontving even later geel, zijn ploeg bleef vervolgens aanvallen en dat resulteerde in de 24e minuut tot de 0-1 door Jasper Bremmer die uit een corner raak kopte. Dat was schrikken, want nog geen minuut later haalde Jelle Post uit en via de onderkant lat stuiterde de bal terug het veld in, op aangeven van de grensrechter werd het doelpunt goedgekeurd en dus stond SVZW plots tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Daarna toonden de gastheren wat meer lef, kopte Yessin Maskoul in de 37e minuut naast, hetzelfde gebeurde met het schot van Sefa Yildirum twee minuten later. De rust werd bereikt met een teleurstellende 0-2 achterstand voor SVZW.

SVZW trainer Philip Agteres, hij verlengde zijn contract met 1 jaar, had in de rust Burak Basut onder de douche gezet en Yoshua ter Avest was zijn vervanger. SVZW begon fanatiek aan het tweede bedrijf en zette in de 48e minuut een mooie aanval op die schitterend werd afgerond door Joran Pot, hij bracht via zijn schot de hoop terug in Wierden: 1-2. Opeens kwamen er kansen voor de thuisploeg, Bas ter Hogt mikte te hoog en invaller Yoshua ter Avest prikte de bal net naast het doel van Jasper Kuiper in de 53e minuut.

De tweede helft liet dan ook een geheel ander beeld zien dan die eerste zwakke helft, maar WHC stond goed en was levensgevaarlijk in de counter. Ondertussen was Yessin Maskoul van de linkerkant naar het midden/rechts verhuisd, verlost van zijn kwelgeest Siemelink en ging SVZW op jacht naar de gelijkmaker. WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn zag de bui hangen en wisselde Belan Zend in voor Sargon Gouriye en meteen na die wissel mocht SVZW aanleggen voor een vrije trap op 20 meter, genomen door Sefa Yildirum die daarmee de 2-2 op het scorebord zette.

Een kwestie van doordrukken nu dacht iedereen die de Zwaluwen een warm hart toedroeg en dat gebeurde meteen na de 2-2 ook, want het was Frank Smit die de 3-2 scoorde, echter het doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd. De thuisploeg bleef het proberen, getuige de poging van Bas ter Hogt in de 72e minuut, hij hield er een corner aan over. In de 74e minuut dan misschien wel de beslissing in deze pot voetbal: Yoshua ter Avest had de 3-2 voor het inschieten vanuit vrije positie en van dichtbij, het lukte hem helaas niet.

Vervolgens trad toen een aloude voetbalwet in werking, want na deze misser counterde WHC naar de 2-3 door invaller Sargon Gouriye die doeltreffend uithaalde en daarmee zijn ploeg uiteindelijk de overwinning bezorgde. Feit was dat de 2-3 nederlaag voornamelijk ontstaan was na een zwakke eerste helft van SVZW. Naaste concurrent DFS Opheusden maakte geen fout en is nu de nieuwe koploper, volgende week zaterdagmiddag gaat de reis per fiets naar Vriezenveen voor de derby tegen DOS’37.

Foto’s: Henk Steen.