Coaches Ron Loos en Jan Mensink kijken tevreden terug op waterpolozaterdag

De waterpolocoaches van Het Ravijn Ron Loos en Jan Mensink kijken tevreden terug op de waterpolozaterdag van de Nijverdalse Eredivisieteams. Ron Loos won zaterdagavond in eigen huis met het herenteam met 13-3 van het Rotterdamse SVH. Jan Mensink coachte in Ede de laatste wedstrijd in het KNZB bekertoernooi tegen Polar Bears en dat werd een 11-11 gelijkspel.

“De waterpoloheren van Het Ravijn raken steeds beter op elkaar ingespeeld”, concludeerde Ron Loos zaterdagavond na de wedstrijd. “Het team wil voor elkaar werken, waardoor de taken goed worden uitgevoerd, dat maakte het een goede wedstrijd” vond de Dinxperloër. ”We hebben hun belangrijkste schutter het scoren weten te beletten en op onze sneller contra aanvallen hadden ze geen antwoord.”  Door het 7-9 verlies van de Zaan tegen UZSC bezetten de Ravijnheren de vierde plek in de competitie met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Jan Mensink kijkt ook tevreden terug op de laatste wedstrijd in het KNZB bekertoernooi tegen Polar Bears in Ede. Het was de wedstrijd waarin Polar Bears met de internationals voltallig aantrad. “Als je dan met 11-11 gelijk speelt, kan ik niet anders dan tevreden zijn” vond Mensink. De ploeg was zonder de zieke Karlijn Brouwer naar Ede gereisd. Zij werd uitstekend vervangen door Margreet ter Schure, die zaterdagavond de rode cap op haar hoofd droeg en het doel verdedigde. “De taken werden goed uitgevoerd, waardoor het jammer was dat we niet wisten te winnen. Voor mij was dit de wedstrijd om te zien waar we staan”, besluit Mensink.

Zaterdag 7 december speelt Heren 1 om 18:50 uur in Leiden een uitwedstrijd tegen ZVL 1886 Tetteroo. De Ravijndames spelen een thuiswedstrijd. Het wordt een streekderby. Het Zwolse Swol 1894, promovendus in de Eredivisie, komt naar Nijverdal. Dat wordt een wedstrijd, waarin diverse speelsters spelen die ook bij Het Ravijn hebben gespeeld. Chandra Boom, Judith Noordhuis, Kim Okoli en Rowan van de Huure spelen in het team van Berthil Gringhuis en Mieke van de Sloot.

Statistieken dames Ede:

Polar Bears-Het Ravijn: 11-11.
Periodestanden: 3-3, 3-3, 3-2 en 2-3.
Doelpunten Polar Bears: Simone van der Kraats 4x, Iris Wolves 2x, Fleurien Bosveld 1x, Marit Bergers 1x, Laura Schinkel 1x, Nienke Vermeer 1x, Luna de Vries 1x.
Doelpunten Het Ravijn:
Lieke Klaassen 5x, Lotte Beunk 2x, Lot Stertefeld 1x, Nienke Bouwmeester 1x Charlotte Mensink 1x, Yasemin Smit 1x.

Statistieken heren Nijverdal:
Het Ravijn-SVH 13-3.
Periodestanden: 1-1, 2-1 6-1 en 4-0.
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 5x (foto), Emiel Wouters 4x, Sander Veltkamp 3x, Joran Loos 1x
Doelpunten SVH: Milos Filipovic 3x.

Foto: Wim Beunk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer