WS Twente organiseerde Long Course Challenge in Twentebad

Het afgelopen weekend werd in het Twentebad in Hengelo de Long Course Challenge (LCC) gehouden. Na de verbouwing tot een overdekte 50 m. accommodatie was dit de eerste wedstrijd op nationaal niveau in dit bad. De technische staf van de nationale ploeg ziet de LCC als voorbereiding op de Swim Cup in Amsterdam (13 t/m 15 december a.s.), waar kwalificatie voor internationale toernooien (o.a. de Olympische Spelen 2020 in Tokyo) kan worden afgedwongen.

OC-Hengelo ploeg met v.l.n.r. Ismay Lichtendonk, Carlijn Hansté, Lieke Oude Lenferink, Leon van der Geest, Maquinho Vorst en trainer/coach Jeroen Rademaker. (Thomas de Lange ontbreekt op deze foto)

Van de nationale ploeg kwamen o.a. Ferry Weertman (Olympisch kampioen 10 km. Open water), Kyle Stolk, Maarten Brzoskowski, Mathijs Goosen, Marjolein Delno, Maaike de Waard, Maud van der Meer en de jonge talenten Marit Steenbergen en Imani de Jong aan de start. Ook een groot deel van de Paralympische zwemploeg, waaronder Mayke van Tintelen van OZ&PC Oldenzaal, nam aan deze LCC deel. Toppers als Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Arno Kamminga en Kira Touissant ontbraken wegens andere verplichtingen.

Van het KNZB-Opleidingscentrum Hengelo gaven Maquinho Vorst, Leon van der Geest, Thomas de Lange (allen De Dinkel Denekamp), Ismay Lichtendonk (Dedemsvaart AC), Lieke Oude Lenferink en Carlijn Hansté (beide WS Twente) acte de présence. Trainer/coach Jeroen Rademaker was tevreden over het optreden van zijn pupillen. Zo zwom Leon van der Geest mooie tijden op 50 m. vrije slag (23,88) en 50 m. vlinderslag (25,13) en presteerde Thomas de Lange uitstekend op de schoolslag (50 m. in 28,46 en 100 m. in 1.02,58).

Lieke Oude Lenferink deed het goed op de 50 m. en 100 m. rugslag in 29,43 en 1.04,00. Ook een groot deel van de zwemselectie van de organiserende vereniging WS Twente verscheen aan de start, maar alle andere Twentse clubs hadden niet ingeschreven voor deze wedstrijd. Volgens de trainer van WS Twente paste deze wedstrijd op de langebaan eigenlijk niet goed in de voorbereiding richting de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen kortebaan, die volgend weekend in Eindhoven worden gehouden. Wel was het volgens hem een geweldige ervaring voor de jongere zwemmers om in één serie met nationale toppers te mogen zwemmen. Ook kregen de zwemmers zondag een leuke clinic “starten” van één van de nationale coaches.
Volgens projectleider Frank Hagreis gaat WS Twente begin 2020 de wedstrijd evalueren en zal dan worden beslist of de LCC een vervolg gaat krijgen.

Foto’s: Alfred van der Kraats

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer