Steven Schepers: “Afgelopen zondag viel voor mij alles op zijn plek”

Het stond er zo eenvoudig. “Steven Schepers scoort drie van de vier doelpunten voor Fleringen tegen UD Weerselo”. Maar was het ook zo gemakkelijk?

Haha ja dat klopt, maar soms heb je wel eens van die dagen. Je moet af en toe een beetje geluk hebben en afgelopen zondag viel voor mij alles op zijn plek. Het was een wedstrijd waarin we als team verdedigend goed stonden en op de juiste momenten de doelpunten maakten waardoor we weinig in de problemen zijn gekomen. We zijn bezig aan een goede reeks en een overwinning op het nabij gelegen Weerselo voelt dan natuurlijk wel extra lekker op deze manier.

Ben je een echte goaltjesdief?

Een goaltjesdief zou ik mezelf niet direct noemen, maar ik ben wel een middenvelder die graag voor de goal wil komen en probeert om zijn doelpunten mee te pakken over een heel seizoen.

Maar vertel eerst eens even wie is Steven Schepers en wat doe je zoal? Altijd bij Fleringen gespeeld?

Steven Schepers, 29 jaar, relatie met Lesley, geboren en woonachtig in Fleringen en bezig aan mijn 11e seizoen in het 1e elftal van VC Fleringen. In het dagelijks leven ben ik bedrijfsleider bij DSIT. We zijn gespecialiseerd in e-commerce en importeren rechtstreeks producten die we online verkopen via webshops in Nederland, België en Duitsland.

 

Wat is je favoriete plaats in het team?

Toen ik over kwam uit de jeugd heb ik de eerste paar jaar linksbuiten gespeeld om daarna een linie terug gaan spelen op het middenveld. Ik speel op dit moment als aanvallende middenvelder (10) achter de spitsen en dit is ook de plek waar mijn kwaliteiten denk ik het beste tot zijn recht komen. Ik probeer tijdens een wedstrijd de balans te bewaken en gezonde agressie in het elftal te brengen. Dit kost me wel eens een gele kaart, maar dat neem ik dan op de koop toe.

Hoe vaak train je in de week? Alles te combineren met werk en andere zaken?

Wij trainen op dinsdag en donderdag zodat we op zondag fit aan de aftrap kunnen verschijnen. Dat is niet overdreven veel en om fit te blijven is het sowieso belangrijk om tijd vrij maken voor de sport. Het is op zich prima te combineren met werk en andere zaken alleen is het soms wel even plannen met vakantie en vrije weekenden.

Jullie staan nu vijfde op slechts zes punten achter koploper KOSC. Dus?

Dus is er van alles mogelijk natuurlijk. We staan er goed voor op dit moment en doen het na de promotie vorig seizoen in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit boven verwachting goed in de 4e klasse. We hebben een jong elftal met daarin een mooie mix en jonge trainers die het goed doen. Het verschil tussen de 4e en de 5e klasse is in alles enorm groot, maar het is niet eenvoudig om de stap te maken. Sinds de winterstop vorig jaar hebben we als een team voetballend een enorme groei doorgemaakt en bepaalde vastigheden weten te creëren in het elftal. Het is mooi om te zien dat we die ingezette lijn ook dit seizoen door hebben kunnen trekken op een hoger niveau.

 

Wat is Fleringen voor een vereniging?

Fleringen is een schitterende vereniging met een enorme saamhorigheid waardoor er erg veel gerealiseerd kan worden. Het mooiste voorbeeld is de vernieuwing van ons multifunctionele sportcomplex in het kader van het 50 jarig bestaan. De voetbalclub is een plek geworden waar het hele dorp voor diverse activiteiten kan samenkomen en waar zelfs clubs als FC Twente en Heracles graag wedstrijden willen spelen tijdens de voorbereiding. Dit is echt iets wat gezamenlijk door alle inwoners tot stand is gebracht en waar iedere Fleringen trots op kan zijn!

Zijn jullie na het voetbal ook een hecht team of gaat ieder zijns weegs?

De 3e helft is ook een belangrijk aspect van het voetbal en gelukkig zijn we hier in Fleringen wel aardig goed in. We hebben binnen onze selectie een aantal personen die deze lijn zeer streng bewaken en we hebben ook wel bewezen dat deze selectie inclusief staf erg goed samen een feestje kan vieren. We zijn eigenlijk altijd al wel een hecht team geweest met jongens uit het eigen dorp en ik denk ook dat dit bij een kleine club de basis moet zijn voor prestaties.

Nog aan andere sporten gedaan behalve voetbal?

Ik ben een voetbal en sportliefhebber. Ik ben op dat gebied wel breed georiënteerd en probeer dan ook wel zoveel mogelijk te volgen. Naast het voetbal probeer ik zelf ook bezig te blijven met fanatiek skiën wanneer het gecombineerd kan worden in de kalender.

Hoe ziet jouw voetbaltoekomst eruit?

We hebben op dit moment een vaste groep waarvan de basis al een tijdje bij elkaar is, maar ook een groep die qua leeftijd ook nog wel een tijdje door zou moeten kunnen. Ik hoop dat we het collectief intact kunnen houden en echt iets neer kunnen zetten in de 4e klasse. Met sommige ervaren jongens speel ik al vanaf de jeugd samen en daarmee heb je veel meegemaakt in al die jaren. Op dit moment denk ik nog niet aan stoppen wanneer we dit zo kunnen houden en er niet al te veel fysieke klachten om de hoek komen kijken.

De VAR leek een verrijking voor het voetbal. Hoe kijk jij er nu tegenaan?

Ik vind persoonlijk dat de VAR de emotie weghaalt tijdens spannende momenten in de wedstrijden. Je moet je altijd maar weer af vragen of het moment daadwerkelijk doorgang kan vinden en er is veel te veel sprake van willekeur. Ik vond het op een voorhand wel een zinnig experiment, maar als je het mij vraagt brengen we het snel weer terug naar hoe het was.

Doe je naast het voetballen nog iets bij Fleringen?

Naast voetballen neem ik bij Fleringen ook zitting in de commissie reclame, activiteiten en sponsoring. We houden ons vooral bezig met de website, social media, tv schermen en diverse projecten.

FC Twente of Heracles Almelo?

Absoluut FC Twente. Inmiddels ben ik zo’n 12 jaar seizoenkaarthouder hoe lastig dat soms ook te combineren valt op de zondagmiddagen.

Björn Kuipers of Bas Nijhuis?

Dan kies ik voor Bas Nijhuis, omdat hij toch iets meer is van het doorspelen. Al vind ik Björn Kuipers ook een prima scheidsrechter met een goed verhaal.

Foto: sportfoto-oost.nl

Er wordt momenteel veel over racisme in de sport gesproken en geschreven. Hebben jullie dat binnen het team ook ter sprake gebracht en hoe kijk jij daar tegenaan?

Naar aanleiding van het incident met de speler van Excelsior hebben wij bij aanvang van de wedstrijd tegen de Tubanters (24 november) een minuut stil gestaan bij racisme. Voetbal is van iedereen en dit hoort natuurlijk op geen enkele manier op de voetbalvelden thuis.

Wanneer is voor Steven Schepers het seizoen 2019/2020 geslaagd. Periodetitel of toch iets meer?

In eerste instantie is en blijft handhaving ons doel dit seizoen. We willen ons het liefst zo snel mogelijk veilig spelen en gaandeweg de 2e seizoenshelft zullen we dan wel zien of er nog meer te halen valt. Hopelijk kunnen we ook na de winterstop een goede serie neerzetten en daardoor zo lang mogelijk ergens om mee blijven voetballen. Wanneer we een kans hebben zullen we er uiteraard vol voor gaan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer