Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Er staan dit jaar nog twee competitierondes op het programma, voordat de winterstop begint in de 1e klasse D. Voor alle ploegen geldt, nog punten pakken in deze laatste twee rondes, en dan met een goed gevoel aan de winterstop beginnen. Er staan zaterdag weer mooie wedstrijden op het programma. De mooie derby tussen DOS’37 en SVZW. Ook de wedstrijden tussen CSV Apeldoorn en DFS en Dos Kampen en Bennekom zijn interessant om te volgen. Boven Hierden en KHC worden de wolken steeds donkerder. Kunnen zij nog zorgen voor andere tijden voor de winterpauze? Dat lijkt lastig te worden, maar gelukkig is niet alles voorspelbaar in het voetbal. Zaterdagmiddag om 17:00 weten we wat meer.

DTS Ede – Hierden

DTS ging zaterdag onderuit met 3-1 in de derby tegen SDV Barneveld. Tijd dus voor revanche voor eigen publiek. Hierden heeft het heel moeilijk dit seizoen. Afgelopen zaterdag werd wel met 1-1 gelijk gespeeld tegen Nunspeet, maar daar schoten de bezoekers niets mee op. DTS heeft een sterkere selectie en wint in deze thuiswedstrijd van Hierden.

DZC’68 – SDV Barneveld

De thuisclub won afgelopen zaterdag van KHC. Daarmee klom DZC naar de 11e plaats op de ranglijst. Met de behoudende tactiek hebben veel tegenstanders moeite. Dat zal SDV Barneveld (foto intro) zaterdag gaan ondervinden. Want ook in thuiswedstrijden laat DZC’68 het initiatief aan de tegenstander. Tegen SDV Barneveld moet het mogelijk zijn om zo een gelijkspel te behalen.

Dos Kampen – Bennekom

Dos Kampen verloor zaterdag van DFS. Dat kan gebeuren, want DFS is wel een hele goede tegenstander. Ook tegenstander Bennekom heeft de beschikking over een goed elftal. Zij willen graag mee in de strijd om promotie. Om de race te blijven is winst in Kampen noodzakelijk. DOS Kampen zal graag willen winnen in hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, maar de bezoekers zijn te sterk, en gaan met de 3 punten in de tas weer naar Bennekom.

Go Ahead Kampen – Nunspeet

Go Ahead verloor zaterdag dan wel net in Bennekom, maar heeft de laatste weken wel laten zien dat de ploeg te laag staat op de ranglijst. Om te stijgen moeten er punten worden behaald. Nunspeet kan de punten ook goed gebruiken, want ook zij staan laag in de competitie. Doelpunten maken dat lijkt het probleem. Hoewel de thuisclub al wel aardig wat tegendoelpunten heeft, moet zij in staat zijn om Nunspeet van scoren af te houden. En omdat de thuisclub zelf bijna altijd wel weet te scoren, gaat de overwinning naar Go Ahead.

WHC – KHC

Afgelopen zaterdag in Wierden was goed te zien dat WHC (foto) een prima elftal heeft. Zij staan niet voor niets bij de top vijf van de ranglijst. KHC is de rode lantaarn drager. En dat is niet volgens de verwachtingen vooraf gaande aan dit seizoen. Er zal snel wat moeten veranderen bij KHC, anders lijkt degradatie onafwendbaar. WHC is op het eigen terrein heel sterk. Helaas voor KHC, maar er valt niets te halen in Wezep.

CSV Apeldoorn – DFS

De eerste wedstrijden scoorden de spitsen van CSV Apeldoorn er lustig op los. Maar de laatste weken gaat het niet meer zo flitsend wat betreft de doelpunten productie. De thuisclub staat nu 5e op de ranglijst. Om aansluiting te houden met koploper DFS zou een overwinning in deze wedstrijd heel goed van pas komen. Maar DFS leed nog maar 1 nederlaag tot nu toe dit seizoen. Sinds zaterdag is DFS weer koploper in de 1e klasse D. Uitwedstrijden naar CSV Apeldoorn zijn altijd zwaar, maar DFS laat zien dat het niets voor niets koploper is.

Tekst: met dank aan Gerrit Koers

Newsoutside Sportverlichting