Derde overwinning op rij voor WVC Volley Heren, nu tegen Webton 2

Afgelopen vrijdag moest Weghorst Makelaardij WVC Volley heren thuis aantreden tegen Webton Hengelo 2. Na twee 4-0 overwinningen op rij en 10 punten in the pocket zou deze wedstrijd andere koek worden. Webton is een hele ervaren ploeg en ook het type spel is bijzonder, waarbij de ene bal nog meer over het net wordt gefrommeld dan de vorige. Het blok wordt vaak het blok gebruikt bij de aanval en de midaanval is heel snel . Uitzondering is hun (jonge) buitenaanvaller die het vooral moet hebben van harde knallen in de diagonaal. Bij WVC ontbrak Wiljen Veldhuis, maar konden we na een korte rustpauze Daniel Brouwer weer welkom heten binnen het team. Verder werd het team aangevuld met Arnold Hilberink en Ivar Wilgenburg van H2.

De 1ste set werd begonnen met Peter en Eddy Oosterhuis op spelverdeling (2-4 systeem), Daniel Brouwer en Ivar Wilgenburg op midden en Hans Gelten en Ruben de Koeijer aan de buitenkant. En wat een overdonderend begin was dat! Webton werd op alle vlakken afgetroefd. Het gefrommel werd onschadelijk gemaakt, hun buitenaanvaller kwam simpelweg niet langs het blok, en de pass werd lam gelegd door veel servicedruk. Bij WVC lukte vrijwel alles, en al snel was er via 8-2 een gapend gat van 10 punten: 14-4. Daarna viel de druk een beetje weg maar kabbelde de set via side-out naar een ruime overwinning: 25-15.

De 2de set werd alleen Ruben de Koeijer op de buitenkant gewisseld voor Rik Buijse. Uiteraard werd een poging gedaan om het goede spel en het initiatief vast te houden, maar daar slaagde WVC slechts gedeeltelijk in. Het niveau stortte niet in (zo begon de set met een dik kill-block op hun buitenaanvaller en slaagde hij de hele set er niet in om te scoren), maar Webton begon warm te worden en zette in de loop van de set hun verdediging beter neer. Zeker in het tweede deel van de set kreeg WVC de bal niet meer aan de grond, overal zat een handje onder. En als dan ook het gefrommel beter gaat lopen, zorgt dit voor een goede swung bij Webton. WVC verloor het initiatief en ziet de 2de set verloren gaan: 19-25.

De 3de set werd Ruben de Koeijer weer gebracht, dit keer voor Hans Gelten en Arnold Hilberink voor Ivar Wilgenburg en ontstond er een leuke pot volleybal waarbij beide ploegen op hun eigen manier gewaagd waren aan elkaar. Webton speelde zijn favoriete spelletje maar ook WVC liet zich niet kennen en speelde een heel degelijk spelletje. De hele set ging gelijk op en richting het einde nam WVC zelfs een goede voorsprong: 20-17. Tijd om door te drukken en jezelf te belonen, zou je zeggen, maar helaas liep dit niet zo. Vrij onverwachts kwam de passing onder druk te staan, waarbij een time-out en een wissel niet konden helpen en Webton plots met 20-23 voor stond. Dit lieten ze niet meer los en de set ging verloren: 21-25.

De 4de set begon met een discussie tussen aanvoerder Rik Buijse en trainer/coach Arjan Haveman. Wat te doen: blijven staan, wisselen, switchen naar 1-5. Er werd gekozen voor optie 1, omdat het spel niet slecht was, en er werd verloren op een vervelende serviceserie. Deze keuze pakte goed uit. WVC pakte direct het initiatief in de set, stelde zich goed in op de frommel-balletjes van Webton, en liet de buitenaanvaller op een enkele harde klap na niet zo makkelijk scoren. Ook nu was er niet veel verschil in de score, pakte WVC wederom een comfortabele voorsprong, maar liet setwinst dit keer niet meer los: 25-20.

Een 5de set volgde met dezelfde opstelling. En de 6 spelers pakte ook deze set weer goed op en zette het spel van set 4 door. Het eigen spel was verzorgd (passing, verdediging, spelverdeling was allemaal dik in orde), Webton werd onder druk gezet en kansjes werden gepakt. Desondanks was er een kleine achterstand aan het begin van de set (er werd bij 6-8 gewisseld van kant), maar een kleine tussensprint zorgde voor een ruime voorsprong: 12-8. Deze klap kwam Webton niet meer te boven en WVC pakte zo setwinst en een 3-2 overwinning: 15-9

Wederom een overwinning en vooral eentje die het moraal in het team erg goed zal doen. WVC stijgt hiermee naar de 6de plek en mede door het verlies van nummer 5, is er aansluiting met de top van de competitie. In theorie zou WVC zelfs kunnen stijgen naar plek 4, aangezien men nog 2 wedstrijden te goed heeft. Eerst focussen op komende vrijdag voor een uitwedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65 H1. Dit is uitgerekend de nummer 5 van de competitie en een goed resultaat zou heel welkom zijn. De wedstrijd is 13 december, om 20.30 uur in Ootmarsum.

De 4de set begon met een discussie tussen aanvoerder Rik Buijse en trainer/coach Arjan Haveman. Wat te doen: blijven staan, wisselen, switchen naar 1-5…. Er werd gekozen voor optie 1, omdat het spel niet slecht was, en er werd verloren op een vervelende serviceserie. Deze keuze pakte goed uit. WVC pakte direct het initiatief in de set, stelde zich goed in op de frommel-balletjes van Webton, en liet de buitenaanvaller op een enkele harde klap na niet zo makkelijk scoren. Ook nu was er niet veel verschil in de score, pakte WVC wederom een comfortabele voorsprong, maar liet setwinst dit keer niet meer los: 25-20.

Wederom een overwinning en vooral eentje die het moraal in het team erg goed zal doen. WVC stijgt hiermee naar de 6de plek en mede door het verlies van nummer 5, is er aansluiting met de top van de competitie. In theorie zou WVC zelfs kunnen stijgen naar plek 4, aangezien men nog 2 wedstrijden te goed heeft. Eerst focussen op komende vrijdag voor een uitwedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65 H1, de nummer 5 van de competitie. De wedstrijd is 13 december, om 20.30 uur in Ootmarsum.