DOS’37 thuis onderuit tegen efficiënter SVZW

In de derby tegen SVZW leek DOS’37 bij rust voor een sensatie te gaan zorgen. De gastheren leidden door een treffer van Ronald te Morsche. Maar de snelle gelijkmaker in het tweede gedeelte vormde het kantelpunt in dit duel. De formatie van voormalig DOS’37-trainer Philip Agteres verliet het veld met een zege door efficiënt voetbal: 1-3.

SVZW begon aanvallend sterk. Maar binnen tien minuten opende Ronald te Morsche toch de score voor de thuisploeg door de bal onder doelman Julian Bakker in het doel te schuiven: 1-0. De Wierdenaren leken drie minuten later al weer op gelijke hoogte te komen. Wegens buitenspel werd de treffer van Frank Smit geannuleerd.

Marnick Fokke richting SVZW-doel (foto: Jeroen Tempert)

De gasten bleven de beter spelende ploeg, maar kwamen niet tot scoren. De Vriezenveners zagen zich genoodzaakt om gebruik te maken van counters. Ook zonder succes. De defensie met centrale verdediger Douwe Koebrugge voor de geblesseerde Dennis Boshoeve wist de voorsprong tot aan de rust te handhaven.

De tweede helft was enkele minuten oud, toen Frank Smit alsnog de gelijkmaker liet aantekenen. Zijn kopbal verdween met een boog over doelman Patrick Nitert in het doel: 1-1. Het vormde de inleiding tot de nederlaag. Lange tijd overheerste zijn team het duel, dat de stand via Jesper Middelkamp en Barak Basut vergrootte naar 1-3.

Nadat Nick Wennink nog naast schoot, was vooral het laatste kwartier duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Menno Kamphuis schoot eerst ook net naast. Ronald te Morsche zag vervolgens zijn kopbal gekeerd worden door de onderkant van de lat, terwijl de kopbal van Jaap Mulderij door de doelman naast het doel werd getikt. Als Menno Kamphuis vlak voor tijd de bal via zijn hoofd over het doel zag verdwijnen, was de nederlaag niet meer te voorkomen. SVZW liet ook enkele goede kansen liggen, maar won terecht met 1-3.

Hidde Boers wint een duel van SVZW-speler Frank Smit (foto: Jeroen Tempert).

Overige foto’s: Henk Steen.

Newsoutside Sportverlichting