NKC’51 fors onderuit bij KV Drachten: 29-14

Zaterdag speelde NKC’51 haar tweede achtereenvolgende uitwedstrijd. Een pittig duel tegen het goede KV Drachten stond op het programma. Drachten wist net als NKC’51 uit de eerste twee wedstrijden van de competitie twee punten binnen te halen. Eerder in het veldseizoen speelde NKC’51 al tegen Drachten, deze wedstrijd ging echter kansloos verloren.

In een sfeervolle sporthal in Drachten was het in de beginfase aftasten voor beide ploegen. Bij Drachten werden er veel kansen gecreëerd, NKC’51 had vooral moeite om kansen te creëren maar werd nog in de wedstrijd gehouden door het niet effectief benutten van kansen aan Drachtense zijde. NKC’51 wist door een strafworp de score te openen, 0-1. Deze stand stond enkele minuten op het scorebord, waarna Drachten uiteindelijk gelijkmaakte.

NKC’51 wist meerdere opgelegde kansen niet te verzilveren, waardoor er geen voorsprong genomen kon worden. Drachten maakte hier dankbaar gebruik van en wist binnen tien minuten een run te maken van zeven doelpunten, 8-1. NKC’51 zette hier helemaal niets tegenover en maakte een zeer povere indruk. Er was geen spirit in de ploeg en wist in de eerste helft maar drie doelpunten te scoren. Drachten deed dat dertien keer en zo werd de zwakke eerste helft afgesloten met een 13-3 ruststand.

Vorige week werd tegen SKF nog een knappe inhaalrace gestart, maar Drachten leek hiervoor gewaarschuwd. Direct na rust scoorde Drachten tweemaal en NKC’51 was niet in staat om de achterstand te verkleinen. NKC’51 wist totaal geen grip te krijgen op Drachten en het was wel Drachten dat NKC’51 verdedigend totaal onder controle had. NKC’51 oogde inspiratieloos en enkele frisse wissels lieten zien hoe het wel moest door enkele doelpunten te scoren. Via 17-5, 21-6 en 27-10 speelde Drachten frivool de wedstrijd uit. Elke doelkans vloog erin en zo werd de eindstand bepaald op 29-14.

Komend weekeind speelt NKC’51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Heerenveen. Aanvang 18:10 uur.

Newsoutside Sportverlichting