Vroomshoopse Boys geeft goede eerste helft geen vervolg tegen Enter Vooruit

Op het regenkoude sportpark Bosrand was hartverwarmend voetbal te zien tijdens de enerverende eerste helft van Vroomshoopse Boys tegen Enter Vooruit. de bezoekers namen al na twee minuten de leiding. De bal werd vanaf links scherp voorgebracht en routinier Wout Velten voltrok met een hard schot van dichtbij het vonnis: 0-1. Het pleit voor de strijdlustige thuisploeg, dat met prima combinaties direct het initiatief werd gepakt en dat leverde doelrijpe kansen op. In de 8e minuut werd de solerende Jos Hutten getackeld en Leon Dogger schoot de vrije trap op de bovenkant van de lat.

Een minuut later was het wel raak voor de fel aanvallende thuisformatie. Jos Hutten speelde zich na een corner van Leon Dogger knap vrij op de achterlijn en bediende Bram Hooijer op maat. Diens inzet belandde eerst nog op de onderkant van de lat, maar de attente centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen was namens de Boys ter plekke en schoof de bal over de lijn: 1-1. In de 19e minuut kwam de op dat moment verdiende voorsprong voor Vroomshoopse Boys op het elektronisch scorebord te staan. Eerst stuitte de vrijstaande Bram Hooijer op doelman Teun Nijhof, maar uit de rebound volleerde Rutger Schrijver, de tweede centrale verdediger, op knappe wijze raak: 2-1.

In de fase erna kreeg Boys-middenvelder Tom Pierik enkele schietkansen, maar de bal vloog steeds net naast het doel van Enter Vooruit. De snelle tegenaanvallen van de gasten waren bepaald niet van gevaar ontbloot, maar de Boys-defensie stond goed. In de 35ste minuut kon Jos Hutten een aangesneden voorzet vanaf rechts van Tom Pierik net niet met z’n hoofd tot doelpunt promoveren. Leon Hutten vond daarna met een vrije trap in de korte hoek doelman Teun Nijhof op z’n weg, maar voor rust werd er niet meer gedoelpunt.

De grote vraag was of Vroomshoopse Boys de sterke eerste helft een passend vervolg kon geven. In het eerste kwartier na de rust was de wedstrijd in evenwicht en kwamen er nauwelijks kansen. Op het oog controleerde de thuisploeg aanvankelijk dit duel, maar gaandeweg nam Enter Vooruit het initiatief over. De spelers van Boys gingen steeds meer achteruit lopen en een stijlvolle redding van keeper René Kok voorkwam vooralsnog de gelijkmaker van de gasten. Die treffer kwam er toch. In de 69ste minuut stond de verdediger Sietse Velten geheel vrij bij een corner vanaf rechts en de bal werd steenhard ingekopt: 2-2.

De thuisploeg probeerde met de nodige energie terug te komen in de wedstrijd, maar de verdediging van Enter Vooruit gaf in tegenstelling tot de eerste helft geen krimp. In de 72ste minuut zette Ramon de Jong goed voor, maar Rutger Schrijver kwam net tekort om koppend z’n tweede doelpunt te maken. De bal verdween over het doel. In de 74ste minuut mocht Wout Velten vanaf 20 meter uit een vrije trap aanleggen en via de muur van de Boys vloog de bal als een granaat in het doel: 2-3. In de 78ste minuut legde Bram Hooijer de bal knap klaar voor Leon Dogger, maar de Boys-middenvelder schoot met een wreeftrap net over het doel. In de 81ste minuut werden aan de zijde van de thuisploeg Bram Hooijer en Robin Drenthen vervangen door Sil Derks en Jelle Drees.

De Boys gooide alles naar voren, maar kreeg in de 86ste minuut het deksel op de neus. Een diepe bal vanuit het achterland van Enter Vooruit werd doorgekopt en topscorer Kevin Peppels scoorde met een perfecte lob over keeper René Kok: 2-4.

Met de moed der wanhoop bleef Vroomshoopse strijden voor een beter resultaat. Jelle Drees was nog in de absolute slotfase dichtbij de 3-4, maar zijn van richting veranderd afstandsschot werd met een fraaie safe tot corner verwerkt door doelman Teun Nijhof. Direct daarna floot de goed leidende arbiter Semih Kiremit uit Almelo, die in de tweede helft nog enkele opstootjes tijdens dit soms pittige streekduel moest sussen, voor de laatste keer. Vroomshoopse Boys had Enter Vooruit in de eerste helft bijna op de knieën, maar verzuimde de genadeklap toe te dienen.

Door deze nederlaag tegen de nummer 3 wordt door de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens nu een gedeelde vijfde plaats in de tweede klasse H. bezet.

 

 

 

Foto’s: Erwin Heuver.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer