Heren Het Ravijn verliezen nipt in Leiden; dames winnen streekderby ruim van Swoll 1894

De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagavond in Leiden een nipte 12-11 nederlaag geleden tegen het herenteam van ZVL. De waterpolodames waren in Nijverdal in de streekderby tegen het dit seizoen naar de Eredivisie gepromoveerde Swoll 1894 met maar liefst 22-5 te sterk voor de ploeg van Mieke van der Sloot en Berthil Gringhuis.

In Leiden speelden twee aan elkaar gewaagde heren ploegen tegen elkaar. In de eerste twee periodes werd volgens aanvoerder Lars Gottemaker te statisch gespeeld en weinig kansen gecreëerd. De ploeg van Ron Loos liep al vroeg tegen twee  rode kaarten aan, waardoor we weinig konden wisselen. Na de rust werd in de derde en vierde  als team goed terug gevochten en hadden we de overhand. De jonge jongens in het team hebben de wedstrijd goed opgepakt,  maar door foutjes in beslissende fase werd de wedstrijd op het eind toch weer weggegeven.

De waterpolo dames speelden een degelijke wedstrijd tegen streekgenoot Swoll. Trainer-coach Jan Mensink gebruikte deze wedstrijd om iedereen ritme op te laten doen voor de belangrijke topper tegen Widex/GZC-Donk van zaterdag 14 december. Dat wordt een spannende uitwedstrijd om de derde en vierde plaats op de ranglijst. Deze wedstrijd in het Groenhovenbad van Gouda staat gepland om 19:50 uur. De waterpoloheren spelen zaterdag een thuiswedstrijd. Om 19:00 uur spelen ze tegen het Barendrechtse ZPB H&L Productions 1.

Statistieken.

Heren ZVL-Het Ravijn in Leiden. 12-11
Periodestanden: 4-2, 3-2, 3-6 en 2-1
Doelpunten ZVL: Stan Ruiten 2x,  Mark Visser 2x,  Jasper Haasnoot 2x, Omar Qachach 2x, David Spijker 2x, Jimmy Sjardijn 1x Tim van der Meer 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 4x, Bas ter Brake 3x, Bas Jan Dijkink 3x, Sem Moorlag 1x.

Dames Het Ravijn-Swoll 1894 in Nijverdal: 22-5.
Periodestanden: 5-1, 5-2, 7-1 en 5-1
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 4x (foto), Lot Stertefeld 3x, Margreet ter Schure 3x,  Lotte Beunk 3x, Noa de Vries 3x, Sophie Veldhuis 2x, Yasemin Smit 2x Charlotte Mensink 1x, Nienke Bouwmeester 1x
Doelpunten Swoll 1894: Elsemiek Sevenich 3x, Ilse Glazenburg 1x, Laura Pruim 1x.

Foto: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting