SVZW speelt laatste thuiswedstrijd in 2019 tegen DOS Kampen

Komende zaterdag is de laatste speelronde voor de winterstop van seizoen 2019-2020. In deze laatste speelronde speelt SVZW thuis tegen DOS Kampen. DOS Kampen is een heel bekende naam in het amateur voetbal. De club kwam jaren lang uit op het hoogste zaterdagvoetbal niveau. In 2015 degradeerde DOS Kampen naar de 2e klasse. Maar afgelopen seizoen kon men in Kampen een groot feest vieren. Het kampioenschap in de 2e klasse H was voor DOS Kampen. En zo zijn er dit seizoen 3 clubs uit Kampen actief in de 1e klasse. Dat zijn Go Ahead, KHC en DOS. Van deze clubs staat DOS het hoogst op de ranglijst. Met 17 punten uit 11 wedstrijden staat de club op een keurige 7e plek. En die plek past prima in de doelstelling van DOS Kampen: klasse behoud.

De selectie staat dit seizoen onder leiding van trainer Marcel Post. Dit is zijn derde jaar bij de club. Dit seizoen moet hij de klus alleen klaren, want de vorige twee jaren was hij met Edwin Kwakkel samen verantwoordelijk. Zijn assistent in dit seizoen is trouwens Edwin Starke, een man die als speler ook al vaak tegen SVZW heeft gespeeld. Dos Kampen komt goed voor de dag dit seizoen, en zal zeker in staat zijn om het SVZW lastig te maken. Afgelopen zaterdag haalde DOS Kampen nog een 1 punt binnen tegen Bennekom. De wedstrijd tegen deze sterke tegenstander eindigde in 1-1.

In de vorige thuiswedstrijd, op 30 november, liep SVZW tegen de eerste thuis nederlaag aan. WHC was met 2-3 de baas in Wierden. Vooral in de 1e helft haalde SVZW toen niet het niveau van de weken daarvoor. En dat niveau is in de 1e klasse wel nodig, vooral tegen een sterke tegenstander als WHC. De concurrentie profiteerde meteen van de nederlaag, want DFS nam de 1e plaats over van SVZW. En Bennekom kwam ook dichterbij. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan zou het mooi zijn dat deze laatste thuiswedstrijd winnend zou worden afgesloten.

Afgelopen zaterdag won SVZW met 1-3 van DOS’37. Een verdiende overwinning in deze derby. Nu dus opnieuw een wedstrijd tegen een club met de naam DOS. In deze thuiswedstrijd zal de verdediging vooral op Twan Knul moeten letten, want hij is de topscoorder van DOS met 7 doelpunten. Als SVZW goed en geconcentreerd speelt, zijn er zeker goede kansen om deze wedstrijd te winnen. Zoals gebruikelijk is de aftrap van de wedstrijd om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting