Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag 14 december is de laatste competitieronde voor de winterstop. Zaterdag 25 januari 2020 gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder. De meeste teams zullen zaterdag as. voor een goed resultaat gaan. Want bij een goed resultaat ga je met een goed gevoel aan de winterstop beginnen, en smaakt de kerstmaaltijd net iets lekkerder. Op dit moment zijn de verhoudingen op de ranglijst wel duidelijk. Nummer 1, DFS, en nummer 2. SVZW, die niet veel voor elkaar onder doen. De nummers 3 t/m 5 staan nog aardig dichtbij, zodat ze nog kunnen aanhaken bij misstappen van de koplopers. De midden groep staat nog redelijk dicht bij elkaar. De echte zorgen zijn er voor Hierden en KHC.

Bennekom – CSV Apeldoorn

Bennekom wil graag meedoen om promotie. Daarom was het gelijkspel van zaterdag jl. ten DOS Kampen een tegenvaller. CSV Apeldoorn wil ook graag boven in meedoen, maar bouwt ook aan een nieuw team. Bennekom is thuis vaak goed op dreef. CSV Apeldoorn is de laatste wedstrijden wat minder op dreef. Voorspelling is dan ook winst voor de thuisclub.

DFS – SDV Barneveld

Koploper DFS wil graag als koploper de winterstop ingaan. Bij winst in deze thuiswedstrijd is dat ook het geval. De resultaten van SDVB zijn erg wisselend dit seizoen. Mooie overwinningen worden afgewisseld met onverwachte nederlagen. DFS staat niet voor niets op plek 1 op de ranglijst. Dat zal ook in deze wedstrijd blijken, want de punten zijn voor de thuisclub.

Go Ahead Kampen – WHC

Go Ahead speelt vaak goed voetbal, maar dat blijkt niet uit het aantal punten. Het wordt dus tijd dat de club zich zelf eens beloond met resultaten. WHC (foto) staat wel goed op de ranglijst, maar zal wel vol aan de bak moeten om met 3 punten te vertrekken uit Kampen. In deze thuiswedstrijd lukt het Go Ahead om een gelijkspel te halen tegen de bezoekers uit Wezep.

Hierden – DOS’37

Hierden heeft het erg moeilijk in de 1e klasse. Er zal moeten veranderen, anders speelt Hierden volgend jaar op 2e klasse niveau. DOS’37 staat in de middenmoot. Dat is een positie waarmee men tevreden is. De club wil een stabiele 1e klasser zijn. Omdat te bereiken zou winst in Hierden heel goed van pas komen. Hoewel Hierden de punten hard nodig heeft, zal DOS’37 een maatje te groot blijken.

KHC – DTS Ede

KHC is de rode lantaarn drager in de 1e klasse. Het lijkt er niet op dat ze deze plek spoedig gaan verlaten. Er zal het nodige moeten veranderen voor de thuisclub om degradatie te vermijden. DTS doet goed mee op de ranglijst, en elke week blijkt dat het heel moeilijk is om punten te halen tegen de Edenaren. KHC zit al in de hoek waar de klappen vallen, en dat zal deze zaterdag ook weer blijken. De punten zijn voor DTS.

Nunspeet – DZC’68

Een heel belangrijke wedstrijd voor beide teams. Bij winst ga je mee met de middenmoot. Bij verlies moet je toch met een schuin oog naar beneden kijken. Beide teams wonnen zaterdag. Nunspeet op bezoek bij Go Ahead Kampen, terwijl DCZ’68 thuis in Doetinchem SDV Barneveld met een 3-0 nederlaag weer naar huis stuurde. Het is de vraag of er zaterdag veel doelpunten te zien zullen zijn. Beide clubs hebben 11 doelpunten gescoord in evenveel wedstrijden. Niet verliezen zal het plan zijn voor beide teams. Het lijkt op gelijkspel uit te draaien in Nunspeet.

Tekst: Met dank aan Gerrit Koers

 

Newsoutside Sportverlichting