Mariënberg na rust onderuit tegen OZC

Mariënberg verloor zaterdagmiddag na een 1-0 stand bij rust met 1-4 van het bezoekende OZC uit Ommen. Vooral in de eerste helft wist het elftal van trainer Niels van ’t Hoog hoogvlieger OZC behoorlijk strak en kort gedekt te houden.

De voorwaartsen van de bezoekers uit Ommen waren niet veel rondom de zestien van Thijs Altena te vinden. Het spelniveau wat de 22 acteurs op de mat legden ontsteeg nauwelijks enige vorm van amusementswaarde maar na 27 minuten voetballen kon het thuispubliek voor het eerst juichen.

Een cornerbal werd tot doelpunt gepromoveerd via het hoofd door Niel Koggel, noeste verdediger van OZC. Hij kopte dus in eigen goal, maar dat maakte Mariënberg niets uit.

Mariënberg verzuimde om voor rust de score verder uit te bouwen. Het ontbrak aan de laatste beslissende pass of de bal sprong te makkelijk van de voet. Iets wat de thuisploeg na rust genadeloos opbrak.

Na de onderbreking stond er een heel ander OZC. Altena voorkwam binnen vijf minuten met enkele knappe reddingen nog voor verder onheil maar het was uitstel van executie. De dadendrang van OZC was ongekend hoog en het resulteerde na amper een kwartiertje voetballen in het tweede bedrijf in de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Jammer was dat het schot van Erjan Lamberink meteen na de aftrap op een paar centimeter de goal miste. OZC was in die fase heer en meester maar vergat om het definitieve nekschot uit te delen. Zo was het hopen tegen beter weten in. Een schot van Rolf Hofsink had meer verdiend, de keeper van OZC stond al als versteend in zijn goal mag zag ook net als iedereen op het Westerpark de bal rakelings langs de paal gaan. 20 minuten voor tijd maakte OZC uit een snelle en scherpe aanval 1-2.

Doordat OZC het naliet om hierna ook de 1-3 te maken bleef de thuisploeg hopen op een klein wondertje. Het schot van Berry Lenters miste kracht en na het grabbelen van de keeper van OZC wist Plaggenmars niet af te drukken.

Het werd langzaam donker op het Westerpark, de hoop zag je tevens wegvliegen terwijl de zon het stokje overgaf aan de maan. In de 85e minuut maakte OZC dan eigenlijk het verschil en gooide nu wel de wedstrijd in het slot. In de slotfase toen het licht daadwerkelijk uitging en bij het scheiden van de markt maakte onze bezoekers uit Arriën ook nog de 1-4.