Dik verdiend punt Amicitia

Het is niet bepaald een competitiestart waar iedereen in Vriezenveen van droomt. Gelet op de prestaties in de recente zaalseizoenen is alles wat Amicitia ademt zich ervan bewust dat het pittig gaat worden om ook deze zaal-editie te overleven in de Overgangsklasse. Na drie verliespartijen moest de knop weer om. De Meeuwen, nummer twee in de poule, stond op het programma en vormde een flinke nieuwe horde voor Amicitia. Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van een bijzondere oud-voorzitter van de ploeg uit Putten kon de wedstrijd beginnen.

Binnen vijf minuten prijkte een 3-3 gelijke stand op het scorebord, miste Amicitia een strafworp en moest het flink aan de bak om de Puttenaren af te stoppen (5-5). Dat lukte daarna even niet waardoor De Meeuwen een 7-5 voorsprong nam. Maar na een ook door De Meeuwen gemiste strafworp, die in de rebound wel succesvol werd afgerond, kwam Amicitia beter in haar spel (8-9). Niet veel later speelden de oranjekragen slimmer en daadkrachtiger en dat leidde direct tot een grotere voorsprong (11-15). De Meeuwen probeerde mee te scoren maar Amicitia bleef tot aan de rust aan de goede kant van de score (13-16).

Na rust ontspon zich een wervelende strijd. Amicitia vergrootte de voorsprong naar 14-19 en leek daarmee een beslissend gat te hebben geslagen. Maar De Meeuwen vocht zich knap terug en binnen tien minuten spelen produceerde het de 18-19. Twee minuten later bleef de ploeg uit Putten verder aandringen en behalve de gelijkmaker ging het erop en erover (22-20). Op dat moment vreesde Amicitia opnieuw een teleurstelling te moeten incasseren.

Maar de Vriezenveners toonden na ruim een kwartier spelen optimale veerkracht via een aansluitingstreffer van de jarige Kim Jansen (22-21). Aan beide zijden werd volop gescoord en gewisseld om het tij te kunnen keren (26-26). Desondanks bleven beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd en voor de neutrale toeschouwer was het een waar spektakel. Amicitia scoorde enkele minuten voor tijd nog de verdiende 26-27 maar het kon niet voorkomen dat De Meeuwen in de slotfase opnieuw langszij kwam. En daarom moesten beide ploegen in deze kersttijd de spreekwoordelijke vrede nemen met een gelijkspel. Eindstand 27-27.

Newsoutside Sportverlichting