Vasse in de slotfase alsnog langs UD W

Vasse heeft 2019 knotsgek maar op een positieve manier afgesloten. De blauwwitten keken, in de thuiswedstrijd tegen UD Weerselo, met 5 minuten op de klok nog tegen een achterstand aan. Sam Haarhuis en Len Veelers zorgden met doelpunten in de slotfase alsnog voor een blauwwit feestje en een 2-1 winst. In de eerste minuten was UD Weerselo de bovenliggende partij. De geel zwarten zorgden met fel spel voor een aantal hachelijke momenten in de achterhoede van Vasse. Gaandeweg de eerste helft kreeg Vasse meer grip op de wedstrijd en kreeg een goede kans via Sam Haarhuis, zijn stiftje werd net voor de lijn weggewerkt.
De tweede helft was amper vijf minuten oud toen UD de voorsprong kwam. De middenvelder van UD werd goed diep gestuurd en verschalkte doelman Loet Hannink met een bekeken balletje. Vasse bleef na deze achterstond druk uitoefenen op de verdediging van UD. Dit resulteerde in 2 goede kansen die op de lat uiteenspatten. Waar niemand Vasse nog een cent gaf voor de overwinning, dachten de mannen van Mark Bolink daar anders over. Sam Haarhuis plaatste een kopbal goed in de verre hoek en Len Veelers zorgde met een miraculeuze en enigszins gelukkige treffer voor de overwinning. Dit doelpunt zorgt uiteindelijk voor 3 punten en de Vassenaren sluiten 2019 goed af met 25 punten in de eerste seizoenshelft.