Vroomshoopse Boys krijgt taai VSCO’61 op de knieën

Vroomshoopse Boys ging op de eigen Bosrand furieus uit de statblokken tegen VSCO’61 uit Oosterwolde. Juliën Derks schoot al in de 4e minuut op de linkerpaal en er kwamen meer doelrijpe kansen. Na een knappe actie van Jordy Harms bij de achterlijn schoot Jos Hutten even later net naast. De Boys bleef komen en Leon Dogger en Juliën Derks zagen hun schoten geblokt en gestopt door verdediger Etienne van Dijk en keeper Arjan ten Klooster van VSCO’61. Toen de storm van de thuisploeg op het veld wat ging liggen, begon het verdedigend ingestelde VSCO’61 aan meer aanvallende acties te denken.

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Het werd in die fase steeds rommeliger en werd vooral fysiek, zonder dat het te hard werd. Na een dik half uur soleerde Juliën Derks knap door de achterhoede van de gasten. Linkerverdediger Sander Stange van VSCO’61 kon de Boys-aanvaller slechts met een onreglementaire tackle afstoppen. De toegekende vrij trap op de rand van het strafschopgebied werd vervolgens overgeschoten door middenvelder Leon Dogger.

Het hard werkende en taaie VSCO’61’ probeerde de bakens te verzetten en was met name via de technisch bekwame Rinse van der Velde zo nu en dan dreigend. In de 35ste minuut werd een harde vrije trap van de gasten door Boys-speler Bram Hooijer van richting veranderd en op de lat boven zijn eigen keeper René Kok gekopt. Dat was het laatste opmerkelijke wapenfeit van een al met matige eerste helft, die zo goed voor Vroomshoopse Boys was begonnen.

Na de thee kwam Jelle Drees middenvelder Bram Hooijer vervangen en langzamerhand ontwikkelde de thuisploeg en veldoverwicht zonder nu direct de pannen van het dak te spelen. Toch werden er door de Boys-spelers steeds meer persoonlijke duels gewonnen en raakte de tank van de meeste spelers van VSCO’61 zichtbaar leeg. Schoten van Jelle Drees en Jos Hutten werden nog net gekraakt en het wachten was in feite op de bevrijdende openingstreffer. Die kwam er in de 59ste minuut toen goed werk van Robin Drenthen en Leon Dogger aan de linkerkant van het veld door Jos Hutten op de juiste waarde werd geschat. De Boys-aanvaller draaide behendig weg van z’n tegenstander en liet keeper Arjan ten Klooster kansloos in de korte hoek: 1-0.

De gasten probeerden uit alle macht het tij te keren, maar de Boys-defensie speelde uitermate geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg. In de 75ste minuut werd Ramon de Jong voor Juliën Derks gebracht. Direct werd door deze invaller met een mooie passeeractie vanaf rechts Jos Hutten in stelling gebracht, maar de volley van dichtbij kwam recht in de handen van keeper Arjan ten Klooster.

In de 80ste minuut werd de wedstrijd ten gunste van Vroomshoopse Boys beslist. De zoveelste corner van Leon Dogger, deze keer vanaf links, werd door de jonge middenvelder Tom Pierik onberispelijk ingekopt: 2-0. Het moegestreden VSCO’61 kon daarna geen vuist meer maken. Het eindsignaal van de prima leidende arbiter Jordi Deldink betekende een verdiende 2-0 overwinning voor de Boys en geeft een goed gevoel mee richting de winterstop.

Doordat de staartploegen zich danig roerden op deze wedstrijddag was deze driepunter uitermate welkom. De formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens bezet nu samen met Sparta Enschede de gedeelde vierde plaats in de tweede klasse H. Op 25 januari 2020 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Dalfsen tegen ASC’62.

Direct na de wedstrijd werd een ervaren Boys-trio gehuldigd vanwege tenminste 250 wedstrijden voor Vroomshoopse Boys. Die eer viel Jos Hutten, Rutger Schrijver en Andjin van Veen te beurt. Bestuurslid technische zaken Tom Heideman prees de inzet en clubtrouw van het drietal. Met de vriendschappelijke wedstrijden erbij gaan Jos, Rutger en Andjin samen wel richting de 1000 wedstrijden. Een ingelijst shirt met het getal 250, een boeket bloemen en applaus van de Boys-supporters maakten dit memorabele jubileummoment compleet.

Actiefoto’s: Erwin Heuver