vv Manderveen strijdend ten onder tegen vv Bentelo

Het eerste wapenfeit tussen vv Bentelo en vv Manderveen kwam na 5 minuten van Manderveense zijde. Joris Wesselink wist een bal goed door te koppen op zijn neef Wout Wesselink. In de daarop volgende 1 op 1 situatie wist de Bentelose goalie het geplaatste schot te keren. Het enige hoogtepunt in de eerste helft kwam pas in de laatste minuut.

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. vv Bentelo wist het balbezit niet om te zetten in doelpunten. In de 54ste minuut werd de brilstand gewijzigd. Een diepe bal kwam in de kluts voor het Manderveense doel. De spits van Bentelo was scherp en wist hier goed van te profiteren door de bal langs Bram Korte te schieten. Snel daarna, in de 58ste minuut, was het weer raak. Een strakke voorzet van Bentelo werd hard binnen geschoten. Ondertussen liet Gerrit Schoneveld nog even zien dat je op een kunstgrasveld bezaait met kurk toch wel deftige slidings kunt trekken.

Het laatste half uur wist VV Bentelo veel druk uit te oefenen op de Manderveense helft. De sterk spelende Bram Korte wist meerdere inzetten te keren. Manderveen. Manderveen was nog gevaarlijk via een standaard situatie. Routinier Wouter Kroezen die vandaag zijn 624e wedstrijd voor de plaatselijke VV speelde, lepelde een vrije trap met veel gevoel over de Bentelose defensie richting Joris Wesselink. Het dynamiet ontbrak echter bij de speelmaker. Trainer Middelkamp berokkende tien minuten nog een snode plan door een dubbele wissel toe te passen. Sjoerd Waaijer, die het mooiste doelpunt ooit in de Manderveense historie drie jaar geleden produceerde, en Kay Huzink werden gebracht. Het had helaas geen effect. Eindstand 2-0.