WVC Volley Heren terug op aarde na 4-0 verlies in Ootmarsum

Weghorst Makelaardij WVC Heren reisde afgelopen vrijdag 13 maart vol vertrouwen af naar Ootmarsum voor de uitwedstrijd tegen Springendal Set-Up’65 . Na de drie overwinningen op rij was het vertrouwen hoog en was het zo waar een “aansluitingswedstrijd” voor de top van de competitie. De selectie was niet breed, maar iedereen was er en Ivar Wilgenburg van H2 was mee voor de midaanval. Tegenstander Set-Up’65 kende een slechte generale met een 3-1 verlies tegen hekkensluiter.

Wat volgde waren 4 bijzondere setjes volleybal. WVC speelde 4 sets min of meer in dezelfde opstelling en probeerde met degelijk volleybal Set-Up te verslaan. Vertrouwend op de wedstrijd tegen Time-Out (4-0 winst met 6 man) werd er voor elke bal hard gewerkt. Het grote verschil zat hem echter in de servicedruk van Set-Up. De passers van WVC werden eigenlijk vanaf de eerste service enorm onder druk gezet met strakke floaters. Hierdoor kon er geen dreiging op midden ontstaan en ging er veel over de buitenkant of via aanvallende spelverdelers Eddy en Peter Oosterhuis.

Werd er dan slecht gespeeld? Zeker niet, WVC werkte hard voor elke bal, kansen werden gepakt en het feestje werd gevierd. Dit was ook in alle sets te zien in de scores waarin beide teams elkaar nauwelijks lieten ontsnappen, maar waar Set-Up zeker boven de 20 het beste van zichzelf liet zien, getuige ook de directe servicepunten op setpunt. Dit gebeurde in alle sets, en zorgde zo voor minimale verschillen: 28-26, 26-24, 25-22 en 25-22

Andere uitslagen in de competitie zorgen ervoor dat de winterstop bereikt is op een 6de plaats, op een ruime achterstand van nummer 5 en een nipte voorsprong op drie achtervolgende teams.