Blauw Zwart pakt de volle winst in Borculo bij Olympia’22

De korfballers van Blauw Zwart kenden geen prettige start van de zaalcompetitie. In slechts een van de drie wedstrijden haalden ze de volle buit. Tegen het Borculose Olympia, wellicht een titelkandidaat, keerde het tij. Blauw Zwart won met 17-20 en liep de hele wedstrijd voorop.

De openingstreffer viel aan Wierdense kant. Na de gelijkmaker liep Blauw Zwart snel uit naar een 1-5-voorsprong. Daar waar het afgelopen wedstrijd tegen SDO zo snel misging, waren de rollen nu omgekeerd: binnen korte tijd sloegen ze een allesbepalend gaatje. Dat gaatje is door steeds op het juiste moment te blijven scoren nooit in het gedrang geweest.

In de eerste helft zette Blauw Zwart stabiel hun aanvallen op. Afgezien van een minuut met slordigheden konden ze een aantrekkelijk spelletje laten zien met lange, gevarieerde aanvallen. Olympia moest het daarentegen voornamelijk van schotkracht hebben. Omdat ze hun passing niet altijd goed verzorgden, lukte het schieten maar ten dele. Bovendien was Blauw Zwart geconcentreerd aan het verdedigen en maakten ze daarin geen fouten. Met een voorsprong van 9-12 zochten ze de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft Blauw Zwart geen duidelijke steken vallen. Met de nodige inzet bleef de voorsprong in stand. Desondanks nam de spanning in de sporthal toe. Olympia gaf zich niet zomaar gewonnen en rook in de slotfase nog kans. Verder dan twee doelpunten verschil kwam het niet, want Blauw Zwart wist te scoren op de momenten dat het nodig was. Met een afstandsschot drukte Silke Breukelman een stempel op de overwinning die zeer welkom is. Hiermee haakt Blauw Zwart weer enigszins aan bij SDO dat nu de ranglijst aanvoert.