Thomas de Lange 4e op 50 meter schoolslag tijdens Swim Cup

Afgelopen weekend werd in Amsterdam de Swim Cup georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd op de langebaan konden Nederlandse zwemmers zich al vroeg in het seizoen plaatsen voor de Olympische Spelen 2020 en andere internationale toernooien. Ook trainer Jeroen Rademaker van het KNZB Opleidingscentrum Hengelo liet zijn zwemmers in het Sloterparkbad starten om tijden op de langebaan neer te zetten. Er was sterke buitenlandse concurrentie uit met name Spanje, Engeland, Duitsland, Portugal, Zwitserland en Zuid Afrika.

De beste Twentse prestaties kwamen op naam van Thomas de Lange en Dennis Kamps (beiden van De Dinkel). Thomas wist zich op de 50 m. schoolslag te verbeteren tot 28,23 en werd daarmee fraai 4e in de A-finale. Op de 100 m. school werd hij uiteindelijk 3e in de B-finale in 1.03,00 en bleef daarmee net boven zijn beste tijd. Dennis bleef op de 200 m. rug ook net boven zijn persoonlijk record, maar wist in 2.07,14 wel de A-finale te halen en eindigde als 8e. Ismay Lichtendonk (Dedemsvaart AC) kon zich op de 200 m. rug verbeteren tot 2.20,43 en ook De Dinkelzwemmers Luuk Bos (op 100 m. vrij in 54,13) en Maquinho Vorst (op 200 m. vrij in 1.58,65) scoorden een PR, net als Lieke Oude Lenferink van WS Twente (op 100 m. vrij in 59,64).

De meeste Nederlandse clubs lieten deze wedstrijd aan zich voorbij gaan om zich voor te bereiden op de Nederlandse kampioenschappen kortebaan, die van 20 t/m 22 december a.s. in Tilburg worden gehouden. Daar zullen ook zwemmers van De Dinkel Denekamp, WS Twente Borne/Hengelo, ZPV de Veene Almelo/Wierden, ZPC de Hof Goor/Markelo en OZ&PC Oldenzaal aan de start komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer