TOP trekt aan het kortste eind in Kollum

Afgelopen zaterdag stond er voor de spelers van TOP een uitwedstrijd tegen koploper Invicta op het programma, tevens de laatste wedstrijd van 2019. Deze ploeg heeft zowel op het veld als in de zaal nog geen enkele nederlaag geleden. Er stond dus een zware opdracht te wachten voor de toppers.

Invicta liet in de beginfase zien waarom het dit seizoen nog ongeslagen is. Invicta speelde met een hoog tempo en liet TOP in de beginfase alle hoeken van het veld zien. TOP kon de eerste minuten nog bijblijven door haar weinige kansen te verzilveren in doelpunten. Invicta liep hierna uit en via 3-3 werd het 8-3. De hoge intensiviteit aan de kant van de Friese ploeg werd naarmate de eerste helft minder, TOP ging wat zakelijker spelen en wist beetje bij beetje dichterbij te komen. Vlak voor de rust zette TOP de ruststand op 11-9 in het voordeel van Invicta.

TOP ging in de 2de helft verder met waar het de 1ste helft was gebleven, rustig spelen en wachten tot de juiste kansen. TOP had vele goede mogelijkheden maar wist deze niet te benutten, maar doordat in de verdediging het goed werd dicht gehouden kon TOP op gelijke hoogte komen. TOP kwam zelfs voor het eerst op voorsprong bij een stand van 14-15. Een spannende slotfase brak aan.

TOP kon haar voorsprong niet uitbreiden doordat vele kansen werden gemist. Tot 16-17 wist TOP aan de goede kant van de score te blijven. Aan de hand van het vele enthousiaste publiek wist Invicta het tij te keren, de jonge ploeg uit Kollum wist in de laatste vijf minuten drie maal te scoren. TOP kwam in die laatste vijf minuten niet meer tot score. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 19-17 eindstand.