Ruime overwinning SVZW op DOS Kampen

Zowel SVZW als Dos Kampen wilden afgelopen zaterdaag voetballen om de punten, dat was dan weer een warme opsteker. Na drie minuten was het al raak voor de gastheren, want Bas ter Hogt opende de score door fraai de 1-0 in de touwen te jagen. Diezelfde Ter Hogt had even later pech omdat zijn inzet de paal toucheerde en de score op dat moment niet wist te verdubbelen. Bij de eerste de beste aanval van DOS wist Twan Knul de gelijkmaker aan te tekenen Het spel golfde op en neer, kreeg Yessin Maskoul een kansje om DOS doelman Kevin Dijkstra te verschalken en kopte Twan Knul in de 17e minuut gevaarlijk voorlangs.

Frank Smit op zijn beurt miste van dichtbij een enorme kans op de 2-1, het bleef een levendige partij met de nodige fouten aan beide zijden. Tien minuten voor rust bewees DOS nog maar eens hoe gevaarlijk de ploeg aanvallend was, SVZW had mazzel dat het doelpunt afgekeurd werd. Het publiek had zich min of meer al neergelegd bij een gelijkspel bij rust maar Bas ter Hogt dacht daar anders over en haalde snoeihard uit in de 45e minuut, daarmee de ruststand op 2-1 bepalend na een aantrekkelijke eerste helft.

Regen en wind teisterden in de tweede helft het veld, Frank Smit trok er zich niets van aan en scoorde de 3-1 in de 51e minuut. Een geweldige opsteker, DOS gaf niet op maar de echte klap volgde vier minuten later toen Sefa Yildirum met een geweldig afstandsschot de 4-1 doeltreffend afvuurde. Yessin Maskoul was in de 79e minuut dichtbij een doelpunt, de kans was er groot genoeg voor, de stand bleef ongewijzigd. Yessin werd even daarop gewisseld, Yoshua ter Avest werd zijn vervanger die in de 88e minuut zijn visitekaartje afgaf door de 5-1 te scoren, tevens de eindstand.

Foto’s: Henk Steen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer