Brons voor De Dinkelzwemster Lonne Dijkhuis op 50 m schoolslag

Op de tweede dag van de Nederlandse kampioenschappen zwemmen kortebaan hebben de Twentse deelnemers weer goede resultaten geboekt. Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de bronzen medaille van Lonne Dijkhuis op de 50 m. school dames. De Dinkelzwemster knokte zich in een uitstekende tijd van 31,49 naar de 3e plek, achter de favorieten Rosey Metz en Tess Schouten. Ploeggenote Madelijne Schothans verbeterde zich goed tot 31,74 en dat betekende uiteindelijk de 5e plaats in de A-finale. Ook Anouk Knippers (De Dinkel) en Yvon Versteeg (ZPV de Veene) voldeden op dit nummer aan de verwachtingen met hun plaatsing voor de B-finale, waarin ze zich nog konden verbeteren tot 32,96 (4e) en 33,01 (6e).

links Tes Schouten, midden Rosey Metz en rechts Lonne Dijkhuis

Mooie progressie boekten Ismay Lichtendonk (OC-Dedemsvaart AC) en Lieke Oude Lenferink (OC-WS Twente) op de 100 m. rug. Met respectievelijk 1.01,05 en 1.01,09 plaatsten ze zich overtuigend voor de A-finale, waarin ze hun tijd nog eens wisten te verbeteren. Ismay werd 5e van Nederland in 1.00,65 en Lieke 7e in 1.00,95, waarmee beiden voor de eerste keer onder de 1.01 zwommen.

Na zijn succes op de 100 m. rug (een zilveren medaille), wist Dennis Kamps (De Dinkel) op de sprint (50 m. rug) in 26,02 de A-finale te halen, maar daarin kwam hij met 26,11 niet verder dan plaats 8. Op de 4 x 200 m. vrij estafette heren werd de ploeg van De Dinkel (Karst Boersma, Leon van der Geest, Maquinho Vorst en Dennis Kamps) in 7.35,62 keurig 4e van Nederland. Een plaats in de B-finale behaalden verder nog Dinkelzwemster Eefje Slootweg (200 m. vlinder in 2.31,31) en Yvon Versteeg van ZPV de Veene (200 m. wissel in 2.23,47).

Tijdens de NK in Tilburg werden ook de NK 800 m./1500 m. vrije slag voor junioren afgewerkt. Op de 800 m. vrij junioren 1-2 zwom Hannah Markovinovic (WS Twente) een mooie race en ze eindigde in 10.19,08 als 5e. Een mooie bronzen medaille scoorde Tiede Groener (De Dinkel) op de 1500 m. vrij jongens junioren 1-2 in 17.42,57 en daarmee was hij ook nog eens de snelste jongen van 12 jaar.

Foto’s: Alfred van der Kraats