DOS’37-jeugd geniet tijdens 31e M&M-zaalvoetbaltoernooi

Maandag 23 & dinsdag 24 december 2019 werd de 31e editie van het DOS’37 M&M-zaalvoetbaltoernooi gehouden. Het Kersttoernooi voor alle jeugdleden van DOS’37, werd in 1989 voor de eerste keer georganiseerd door Martin Kottier & Martin Vos en nadat in de kerstvakantie van 2013 de 25e editie was, besloot het bestuur van DOS’37 tijdens de nieuwjaarsreceptie, het toernooi naar de twee organisatoren te vernoemen.

In totaal werden er tijdens de 31e editie in twee dagen vier subtoernooien georganiseerd. Maandagochtend was de aftrap voor de Mini’s, de JO-8- en de JO9-spelers. Om 09:00 uur zaten de tribunes al aardig vol, met vele ouders, grootouders, broertjes, zusjes en overige supporters van de bijna 50 deelnemertjes.

Foto : MadebyIngie Fotografie

In poule A werd het team van Frankrijk o.l.v. coach Olaf de Lange glorieus poulewinnaar en zij speelden de halve finale tegen de nummer 2 uit poule B, België o.l.v. coach Johan Lamberts. In poule B werd het team van Engeland o.l.v. de coaches Pim van der Meer & Luuk Knol ongeslagen poulewinnaar en zij speelden de halve finale tegen de nummer 2 uit poule A, Duitsland o.l.v. de coaches Jan & Brian Smelt.


De halve finales werden een prooi voor België en Engeland en zij mochten in de finale uitmaken welk team de 31e editie van het M&M-zaalvoetbaltoernooi op hun naam mochten schrijven. Engeland won afgetekend met 0-5 en zij gingen met de zakjes M&M’s aan de haal. Engeland bestond uit de volgende spelers : Joas Waterink JO9-1, Stijn Stegeman JO9-2, Wilbert Goossen JO9-2, Pim Schreur JO8-1,Filip Abbink JO8-2, Naud Waterink Mini’s, Mette Berkhof Mini’s.

Maandagmiddag mochten de JO10-, JO11- en de JO12-teams de zaal in. In poule A werd het team van Italië o.l.v. coach Tom Braakhuis eerste en zij speelden de halve finale tegen de nummer 2 uit poule B, Zwitserland o.l.v. coach Johan Lamberts. In poule B werd het team van Denemarken o.l.v. de coaches Pim van der Meer & Luuk Knol de poulewinnaar en zij speelden de halve finale tegen de nummer 2 uit poule A, Ierland o.l.v. coach Olaf de Lange.


De halve finale leverde twee spannende duels op waarbij Zwitserland en Ierland met minimaal verschil de finale wisten te bereiken. Deze finale werd op het scherpst van de snede gespeeld en na 15 spannende minuten stond er een brilstand op het scorebord, waardoor de beslissing moest vallen via strafschoppen.Hierin was het team van Zwitserland net iets sterker. De volgende spelers ontvingen allen als prijs een zakje M&M’s, maar belangrijker was de eervolle winst : Gijs Gijsbers JO12-1, Jorick Aalderink JO12-2, Stije Snippe JO11-1, Lara Ogink JO11-3, Robbe Smelt JO11-3, Délano Bulters JO10-1, Kem Vos JO10-1, Mart Kip JO10-2.


Dinsdagochtend werd het M&M-toernooi vervolgd voor de JO13-, JO14 en JO15-jeugd. In poule A werd het team van Brazilië o.l.v. de coaches Joost Aman & Koen Nijkamp de poulewinnaar en zij speelden de halve finale tegen de nummer 2 uit poule B, Argentinië o.l.v. coach Jordy Hospers. In poule B werd het team van Chili o.l.v. de coaches Chiel Dasselaar & Sam van Wijk de poulewinnaar en zij speelden de halve finale tegen de nummer 2 uit poule A, Peru o.l.v. de coaches Maarten Pothoven & Sander de Witte.

Argentinië en Chili bereikten uiteindelijk de finale, waarin Argentinië de sterkste bleek. Dit team bestond uit : Gijs Kemp JO15-1, Matthew Shabo JO15-1, Thijmen Bos JO14-1, Gijs Wilharms JO14-1, Shean Scholten JO14-1, Jasper Verhoef JO13-1, Lars Haan JO13-2.

Dinsdagmiddag werd het vierde en laatste subtoernooi afgewerkt voor bijna alle spelers van het JO19-1-team en een handjevol spelers van JO19-2 & de drie JO17-teams. Er konden vier teams worden geformeerd die een halve competitie speelden.

Daarna was er een kleine en een grote finale, waarbij Nieuw Zeeland o.l.v. de coaches Michiel Hospers & Bart Verhoef de uiteindelijke winnaar werd. Het team bestond uit : Tom Braakhuis JO19-1, Olaf de Lange JO19-1, Tim de Lange JO19-1, Sam van Wijk JO17-1, Rik Nijland JO17-2, Hidde Boers DOS 1.

Newsoutside Sportverlichting