Zwarte band voor Leonard en Tijmen Heuvelman

Leonard en Tijmen Heuvelman van Judovereniging THAG en Judo Almelo zijn al maanden aan het oefenen voor het examen van de zwarte band. Het behalen van de zwarte band, oftewel de 1e dan, is een lange weg. Als een judoka op judo komt start hij of zij met de witte band. Na het behalen van de slippen geel, oranje, groen, blauw en bruin, gaat de judoka op voor de hele gele band. Daarna weer de slippen oranje, groen, blauw en bruin, waarna de groene band komt. Vervolgens weer slippen, blauwe band en tot slot de bruine band.

Deze banden en slippen behaal je bij je eigen leraar bij de judovereniging. De zwarte band, die na de bruine band komt, kun je alleen behalen bij de dangraden commissie van een van de zeven districten van de Judo Bond Nederland. Zij zijn minimaal in het bezit van de derde dan en beoordelen met drie man sterk of jouw uitvoering goed is.

Zowel Tijmen als Leonard lieten in Ede een perfect examen zien en behaalden de 1e dan. De leraren Joep en Max Ritzen hebben beide judoka’s de afgelopen maanden begeleid. Het is voor iedere judoka een ultieme droom en velen haken van tevoren al af.

De judoka’s van de locatie Canisius en Geesteren deden ook examen en behaalden allemaal een nieuwe slip of band. De leraren Henk en Sander Gerritsen reikten na afloop de volgende slippen en banden uit:

Ryan v.d. Worp, Geel; Jesse Reinders, Geel-Groen; Thomas Atalyan, Oranje-Blauw; Ruben Slaat, Geel; Gideon van Wallinga, Wit-Groen; Carianne Vissia, Wit-Blauw; Ben Hondebrink, Groen; Stijn R, Wit-Groen; Milan Bos Wit-Geel; Lorenzo Bos Wit-Geel; Ivar Zwerink, Wit-Oranje; Tycho Zwerink, Wit-Oranje; Steyn Tuitert, Wit-Oranje; Melanie Tuitert, Wit-Oranje; Eva Bouwmeester, Wit-Geel; Stijn Broenink,  Oranje-Groen; Elin Timmerhuis, Geel-Oranje, Mirthe Weber,  Wit-Groen; Tim van Os, Groen-Blauw; Jos van Os, Oranje-Groen; Wesley Shiyu,  Wit-Groen; Kaili van Tuil, Wit-Bruin; Jurre Haarhuis Wit-Oranje en Noud Peulken Wit-Oranje.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer