35e editie Auni zaalvoetbaltoernooi weer een groot succes

Afgelopen zaterdag vond de 35e editie plaats van het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi te Hengelo. Het toernooi is weer met groot succes afgerond. Kampioen is geworden El Ninios uit Amsterdam, dit voor de derde keer. El Ninios stond in de grote finale tegenover titelverdediger FC Posof uit Hilversum. De aftrap van het 35e Auni-Toernooi werd voor de 9e keer achtereenvolgens verricht door de grote kleine man achter de schermen, Emre Kandemir. Hij is de 15-jarige zoon van de organisator.

Het spel was weer van zeer hoog niveau, de belangstelling van het publiek was de gehele dag groot en natuurlijk stond Sportiviteit en Respect weer voorop en was de gezelligheid en de sfeer in de sporthal grandioos. Ook dit jaar waren er vele prominente spelers te bewonderen die elders spelen op BVO en Topdivisie veld/zaalvoetbal niveau, bekende straatvoetballers, verschillende internationals en nog vele anderen.

In de eerste pauze was er een spectaculair optreden van sportvereniging H.G.V. uit Hengelo. Hierna volgde de loting van de kwartfinaleronde verricht door Claudio Bruggink, wethouder sport gemeente Hengelo en Carmen ter Horst namens de damesteams. Carmen nam de plaats in van ons Mystery Guest Guus Hiddink. Hij heeft op het laatste moment helaas moeten afzeggen. Vervolgens was de finalewedstrijd tussen de damesteams Tricolores uit Hengelo en Noppen&Naaldhakken uit Diepenheim. Het was een mooie en spannende wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ook de verlenging bleef zo. Het nemen van strafschoppen moest de doorslag geven. Tricolores bleek daarin de sterkste en werd kampioen 1e Auni-Dames editie.

Eindstand dames : 1e Tricolores, 2e Noppen&Naaldhakken, 3e The Reds uit Hengelo, 4e SC Barbaros dames uit Hengelo.

Beste speelster : beste speelster bij de dames is gekozen QUINTY STOKKENTRE van The Reds uit Hengelo.

Beste keepster : beste keepster bij de dames is gekozen LISA KLEIN BRASKAMP van Noppen&Naaldhakken uit Diepenheim.

Daarna volgde de aftrap van de kwartfinaleronde. Deze werd verricht door Emre Kandemir samen met de ‘Special Guest’ Hicham Ziyech (hij is de broer van Ajaxied Hakim).

In de tweede pauze was er een leuk dansoptreden van de kleine meiden Rana (8), Elanur (11) en Yaren (9); als The Big Girls. Vervolgens was er een voorwedstrijd tussen de JO16 juniorenteams Emre’s All Stars tegen SC Enschede. Uitslag: 3-1. Na afloop kregen beide teams een grote beker uitgereikt en ieder spelertje werd onderscheiden met een gouden medaille. Er was verder een randprogramma voor de kleintjes met clown, schmink, ballonvouwen en de mascotte van Preston Palace; Alice.

De kwartfinalewedstrijden werden in erg hoog tempo gespeeld met zeer attractief en goed voetbal. Het publiek werd vermaakt met vele hoogstandjes. De sportiviteit en respect voor elkaar stond zoals altijd ook nu weer voorop. Van de 24 teams die deelnamen aan het toernooi, kwamen de volgende 12 teams verder tot de volgende rondes.

Deze volgorde is tevens de einduitslag:

1e plaats EL NINIOS uit Amsterdam 7e plaats TCPM-STARS uit Hengevelde

2e plaats FC POSOF uit Hilversum 8e plaats FC FROHINDENGROIP uit Hengelo

3e plaats TEAM POTLOOD uit Steyl 9e plaats SURYOYE BARADAEUS uit Hengelo

4e plaats FC HARDERWIJK uit Harderwijk 10e plaats BEYDILLISPOR uit Utrecht

5e plaats FC ZSA ZSA SU uit Hengelo 11e plaats DEVENTER FC uit Deventer

6e plaats E ZORGT uit Arnhem 12e plaats AZC/AMV ALMELO uit ALMELO

De eerste halve finalewedstrijd ging tussen: EL NINIOS – TEAM POTLOOD; EL NINIOS wint met 2-1 (na nemen van strafschoppen). De tweede halve finalewedstrijd ging tussen: FC HARDERWIJK – FC POSOF; FC POSOF wint de wedstrijd met 3-1.

Wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen: TEAM POTLOOD – FC HARDERWIJK; TEAM POTLOOD wint met 3-0 en word derde.

De grote finale werd gespeeld tussen titelverdediger FC POSOF uit Hilversum en EL NINIOS uit Amsterdam. Het waren twee technisch sterke teams die tegenover elkaar stonden met zeer balvaardige topspelers. EL NINIOS kwam op een 2-0 voorsprong en even later bracht FC POSOF de stand op 2-1. Maar EL NINIOS voerde de druk op en besliste de wedstrijd in hun voordeel met 6-1. In de voorronde had niemand gedacht dat El Ninios kampioen zou gaan worden, want ze overleefden de voorrondes maar net en als één van de twee beste derdes gingen ze met moeite over tot de volgende rondes. Ze kwamen in de loop van het toernooi op gang.

EL NINIOS: Alpay Yüzgec (keeper), Kemal Gezer, Burak Ozdemir, Cüneyt Avsar, Joey Jejajan, Adem Koçak, Omar Nejjari en Ediz Moldur.

FC POSOF: Oscar de Groot (keeper), Okan Özçelik, Mesut Aydemir, Umur Agir, Yavuz Atesci, Saba Gwendelidze, Yasin El Badey,

en Walid Ould Chikh (speler Jong De Graafschap en de jongere broer van Bilal Ould Chikh).

De sporthal was helemaal gevuld met enthousiaste toeschouwers en het werd een zeer aantrekkelijke en spannende finale. EL NINIOS won de finalewedstrijd met 6-1: (1-0 Omar Nejjari, 2-0 Kemal Gezer, 2-1 Walid Ould Chikh, 3-1 Kemal Gezer, 4-1 Joey Jejajan, 5-1 Burak Ozdemir, 6-1 Adem Koçak.

Fair-Play Cup: De Fair-Play Cup is gewonnen door FC FROHINDENGROIP uit Hengelo.

Beste speler van het toernooi: De beste speler van het toernooi is gekozen STAN NIJHUIS van FC Zsa Zsa Su uit Hengelo. Stan is oud-speler van FC Twente en PEC Zwolle, nu komt hij uit voor zaterdag hoofdklasser DETO.

Beste keeper van het toernooi: De beste keeper van het toernooi is gekozen ALPAY YÜZGEC van El Ninios uit Amsterdam. Alpay is keeper van zaalvoetbal eerste divisionist ZVV Ede en is tevens Turks zaalvoetbal-international.

Topscoorder van het toernooi: De topscoordertrofee is gewonnen door ROBERT WILENS van TCPM-Stars uit Hengevelde. Hij is speler van Achilles’12 Hengelo. Zowel de speler, keeper als de topscoorder van het toernooi kregen een speciaal gegraveerd glazen trofee aangeboden. De 36e editie van het Auni-Toernooi zal plaatsvinden op zondag 27 december 2020 (datum o.v.b.).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer