35ste AUNI toernooi nu ook met een dames poule

De Stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI organiseert op zaterdag 28 december, de 35e editie van het multiculturele Auni-zaalvoetbaltoernooi. Deze zal plaatsvinden in de sporthallen OSG en Veldwijk te Hengelo.  Tijdens deze speciale editie zijn er bovendien speciale randactiviteiten voor jong en oud.

Er zullen diverse bekende Nederlanders aanwezig zijn en waaronder top-scheidsrechter Eric Braamhaar, die zal weer gaan fluiten. Ook zal er een poule met daarin vier damesteams deelnemen aan het toernooi (voor het eerst). Ze zullen hun finalewedstrijd gaan spelen tijdens de eerste pauze.

De stichting heeft als doel het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen. Al 34 jaar lang slaagt het Auni-Toernooi erin om dit doel te verwezenlijken en om door middel van sport uiteenlopende bevolkingsgroepen samen te brengen. Meer details over het toernooi staan op www.aunitoernooi.nl.

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Op deze manier slaat het Auni-Toernooi al vele jaren een waardevolle brug tussen culturen. Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal. Samengevat gaat dit om leefkracht.

Al 34 jaar lang biedt het Auni-Toernooi een platform voor de integratie van verschillende bevolkings-groepen. Of zoals Erica Terpstra het formuleert: “Het toernooi is hét bewijs dat sport een zeer belangrijk, zo niet het belangrijkste, middel is voor integratie”. Elk jaar weer zetten meer dan 50 vrijwilligers zich in om dit toernooi te organiseren. Het toernooi behoort tot één van de grootste en populairste zaalvoetbal-toernooien van Nederland. Vorig jaar kwamen er zelfs meer dan 3.500 toeschouwers naar beide sporthallen.

De beginaftrap van het 35e Auni-Toernooi op zaterdag 28 december 2019 zal worden verricht door de 15-jarige Emre Kandemir. Hij is de zoon van de organisator. Hij zal de aftrap voor de 9e keer op rij gaan doen. Daarnaast is hij nu de ‘grote man’ achter de schermen van de organisatie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer