Alle Eredivisieteams Het Ravijn aan de goede kant van de score

Alle Eredivisieteams van Z&PC Het Ravijn hebben het afgelopen weekend hun wedstrijden weten te winnen. Heren 1 won zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen ZPB H&L Productions met 13-6. Dames 1 was in Gouda nipt met 5-6 te sterk voor Widex/GZC-Donk. Heren 2, uitkomend in de Reserve Eredivisie boekte de tweede overwinning in die Reserve Eredivisie. Ze wonnen in eigen huis met 18-10 van ZPB H&L Productions 2. Dames 2 tenslotte won in Gouda met 12-14 van WidexGZC-Donk 2 en is daarmee een subtopper in de Reserve Eredivisie dames.

Een goed weekend dus voor Het Ravijn. Dames 1 wist drie periodes lang een voorsprong van 3 doelpunten te houden. Lot Stertefeld hierover: “We begonnen scherp en fel, we kwamen snel met 3-0 voor te staan. Onze communicatie in de verdediging was erg goed. We hadden ons goed voorbereid op deze wedstrijd en wisten wat we konden verwachten”. Bij een 3-6 voorsprong voor de Nijverdallers, scoorde Donk nog 2 maal, maar dat bracht de overwinning niet in gevaar.

Heren 1 was thuis duidelijk te sterk voor de Barendrechters van ZPB H&L Productions. Aanvoerder Lars Gottemaker: Vanaf het begin van de wedstrijd hebben we goed en scherp gespeeld. Verdedigend lagen we goed in de wedstrijd, er werd vanuit een goede organisatie gespeeld. Aanvallend hebben we veel gecreëerd en als team zijn we goed blijven vechten. We sluiten de eerste seizoenshelft goed af als nummer 5 in de competitie en mogen we goed terug kijken op de eerste helft van de eredivisie competitie”.

Voor de ploeg van Ron Loos is met de gewonnen wedstrijd tegen ZPB de winterstop begonnen. In verband met het EK waterpolo, dat van 12 januari tot en met 26 januari 2020 in het Hongaarse Boedapest wordt georganiseerd, komen de Ravijnheren pas op zaterdag 1 februari weer in actie. Ze spelen dan in Wormerveer om 19:00 uur een uitwedstrijd tegen de Ham. Dames 1 ontvangt het Dames 1 team van de Ham aanstaande zaterdag 21 december om 16:30 uur in het Ravijn. Daarna begint voor hen ook de winterstop.

Statistieken heren:
Het Ravijn 1-ZPB H&L Productions 1: 13-6. Periodestanden: 5-2, 2-1, 5-2 en 1-1.
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 4x (foto), Emiel Wouters 4x, Lars Gottemaker 4x, Bas Jan Dijkink 1x.

Statistieken Dames:
Widex GZC-Donk 1-Het Ravijn 1: 5-6. Periodestanden: 0-2, 3-2, 0-2 en 2-1.
Doelpunten Widex GZC-Donk: Saskia Vos 2x, Lizette Roseboom 1x Marloes Nijhuis 1x, Laura van der Graaf 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 2x (foto), Sophie Veldhuis 1x, Yasemin Smit 1x, Lot Stertefeld 1x, Lotte Beunk 1x.

Foto’s archief: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer