Dames Het Ravijn een maatje te groot voor ZV De Ham

Na de waterpoloheren van Het Ravijn die vorig weekend de winterstop al zagen ingaan, is die afgelopen zaterdag ook voor de waterpolodames van start gegaan. Ook zij gaan met een forse overwinning die winterstop in. De ploeg van Wicher Diallo, die Jan Mensink zaterdag langs de kant verving, moest in eigen bad aantreden tegen het Wormerveerse De Ham, dat in de kelder van de Eredivisie waterpolo speelt. Ook zaterdagavond kwamen de gasten niet in de wedstrijd. Daar waren de Nijverdalsters veel te oppermachtig voor. Ze wonnen met 15-4 van de Wormerveerse formatie.

Dames woordvoerster Lot Stertefeld over de wedstrijd: “We zijn scherp en goed aan de wedstrijd begonnen. Fysiek was het wel zwaar. We merkten dat we beter waren. Met deze winst hebben we de eerste seizoenshelft van de Eredivisiecompetitie goed weten af te sluiten”. De competitie gaat voor de Ravijndames weer van start op zaterdag 11 januari 2020. Dan speelt de formatie van Jan Mensink in het Eindhovense Tongelreep een wedstrijd tegen de dames van PSV 1. De waterpoloheren gaan pas op 1 februari weer van start, dit in verband met het EK waterpolo in het Hongaarse Boedapest.

Statistieken: Periodestanden: 5-2, 3-0, 2-0 en 5-2.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 8x, (foto)Lot Stertefeld 4x, Charlotte Mensink 1x, Sophie Veldhuis 1x, Kari Ankone 1x
Doelpunten ZV De Ham: Merel de Jong 1x, Rachelle Steur 1x, Danique Sap 1x. Duchanka Kammerman 1x.

Foto archief: Wim Beunk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer