De 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi staat voor de deur

Het immens populaire zaalvoetbaltoernooi Protos Weering voor veldteams zit er weer aan te komen. De voorronde vindt deze keer laat in het jaar plaats, namelijk op 28 december. Dan gaan de honderd teams proberen de 43ste editie op haar naam te brengen. Op zaterdag 28 december 2019 vanaf 18.00 uur gaat deze editie van start in twintig sporthallen tegelijk en één van de honderd deelnemende teams zal op zaterdag 11 januari 2020 als winnaar eeuwige roem ten deel vallen.

De voorronde wordt op zaterdag 28 december afgewerkt en dat is voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi vrij laat, met als oorzaak dat de KNVB op 22 december nog een inhaalprogramma heeft gepland. Als de oliebollen, het vuurwerk en de nieuwjaarborrels net achter ons liggen, vindt al de kwartfinale plaats op donderdag 2 januari 2020 in tien verschillende sporthallen tegelijk. Dan wordt het kort dag, want twee dagen later, op zaterdag 4 januari, wordt de halve finale in vijf sporthallen gespeeld. De tussenronde is op woensdag 8 januari in de finalehal Angelslo in Emmen , waarna op zaterdag 11 januari 2020 de climax van de 43ste editie aan de orde is in dezelfde sporthal Angelslo.

Er zijn in vergelijking met het vorige toernooi vijf mutaties in het deelnemersveld. HZVV, Oldambtster Boys, DOS ’63, EEC en De Treffer ‘16 hebben afgezegd. Eén van de vijf nieuwelingen is de zaterdag eersteklasser DOS ’37 uit Vriezenveen. Vijf jaar was de ploeg afwezig, maar daarvoor was DOS ‘37 enkele jaren present en bereikte het zelfs twee jaar op rij de tussenronde, na successen in de halve finale. De tweede nieuwkomer is zondag eersteklasser Gomos uit Norg. De andere nieuwelingen zijn de zaterdag vierdeklasser MVV ’69 uit Marle (Hellendoorn), zondag derdeklasser Vako uit Vries en zondag vierdeklasser Hoogersmilde.

Wat betreft de 20 sporthallen waarin gespeeld wordt tijdens de voorronde, is er een opvallende wijziging. Voor het eerst in de geschiedenis van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi wordt er in Meppel een voorronde gespeeld, de thuishaven van de winnaar van vorig jaar MSC Meppel. Ook in Het Punt in Vroomshoop zal er weer een voorrondepoule worden afgewerkt, met deelname van de Twenterandse clubs Sportlust Vroomshoop en DOS’37.

DOS’37 zal met de volgende selectie aantreden in Het Punt in Vroomshoop : Patrick Nitert (k), Douwe Koebrugge, Jaap Mulderij ©, Hidde Boers, Martijn olde Olthof, Menno Kamphuis, Marnick Fokke, Nick Wennink. Begeleiding : Martin Kottier, Marc Meier, Henri Veenhuizen. De selectie van Sportlust Vroomshoop bestaat uit: Frank Dubbink (k), Coen Sickman ©, Stefhan de Vries, Andy Lusseveld, Timo ter Braak, Dennis Jozic, Toon van Dam, Tim Spoor. Begeleiding : Daan Spoor, Jeroen Alferink, Job Lamberink.

Zij zullen zich bij de beste twee clubs moeten knokken om de kwartfinales te bereiken, tegen Mariënberg, OVC’21 uit Ommen en WVV’34 uit Hengevelde.

Daarlerveen speelt in sporthal De Beek in Hardenberg tegen Bergentheim, SVV’56 uit Sibculo, Olympia’28 uit Hasselt en Hardenberg’85. Bruchterveld speelt in sporthal De Binder te Gramsbergen tegen SCN uit Nieuwlande, KSC uit Schoonoord, Hoogeveen zaterdag en Gramsbergen. MVV’69 uit Marle gaat naar sporthal Wessels Boer Hal in Zuidwolde om het op te nemen tegen Avereest uit Balkbrug, ZZVV uit Zuidwolde, SVZ uit Zeijen en Zuidwolde.

Eindstand vorig jaar

1. MSC-Meppel

2. Noordscheschut

3. HZVV-Hoogeveen

4. ASVB-Blijham

5. Nieuw Buinen

6. CSVC-Coevorden.

Actie foto: @Herman Woltersom. Finale 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer