De Tukkers met 4-0 te sterk voor LSV

In de laatste competitiewedstrijd van 2019 nam De Tukkers het op tegen LSV uit Lonneker. Op het eigen sportpark ’T Loarkamp waren de Albergenaren duidelijk de betere en wonnen met 4-0. Vanaf de eerste minuut had De Tukkers het initiatief en kreeg in het eerste kwartier al diverse mogelijkheden. Tim Haarhuis werd middels een hoge bal de diepte ingestuurd. De doelman van LSV wist de inzet Haarhuis knap te pareren.

Twee minuten later haalde Tim Haarhuis de achterlijn en vond Sjoerd Visschedijk voor het doel. Ook hier redde de goalie van de ploeg uit Lonneker goed. Na twintig minuten kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Het was notabene de keeper van de gasten die in de fout ging. Hij wou een terugspeelbal wegwerken, maar raakte deze totaal verkeerd. De bal rolde vervolgens knullig in het doel: 1-0.

Zo’n tien minuten later werden de gasten voor het eerst echt gevaarlijk. De Tukkers stapte verkeerd door en de rechtsbuiten van LSV kwam in scoringspositie. Hij probeerde het in de korte hoek, maar zag de bal in het zijnet belandden. Nog voor de rust kwam De Tukkers op een comfortabele 2-0 voorsprong. Tymo Schär dribbelde het strafschopgebied in en werd ten val gebracht. De penalty werd door Sjoerd Visschedijk verzilverd: 2-0.

In het begin van de tweede helft was het vrij rommelig. LSV probeerde (met de wind mee) via hoge ballen dreigend te worden. Tot grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant ontstond er steeds meer ruimte voor de thuisploeg.Een kwartier voor het einde besliste De Tukkers de wedstrijd. Uit een corner werd dom hands gemaakt, waardoor de bal wederom op de stip ging. De doelman zat deze keer in de goede hoek, maar de strafschop van Visschedijk was onhoudbaar: 3-0.

LSV gaf de moed op en de thuisploeg had in het laatste deel de score nog wat kunnen uitbreiden. Invaller Ruben Hulshof mikte echter net naast. Een minuut later werd het net wel gevonden door de zwart-witten. Tymo Schär kreeg de bal voor zijn voeten en verschalkte de doelman: 4-0. Het werd in de slotfase nog bijna 5-0. De vrije trap van Stijn Boswerger werd opgepikt door Mart Oude Nijeweeme. Hij kreeg de bal iets onder zich, waardoor hij niet goed kon uithalen. Komende woensdag speelt De Tukkers de bekerwedstrijd uit tegen FC ’t Centrum. De aanvangstijd in Enschede is om 20:00 uur. De competitie wordt weer hervat op zondag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer