De Zweef viert eeuwfeest met onder meer met Theatershow in ZiNIN

Het komend jaar viert voetbalvereniging De Zweef het eeuwfeest. Op 15 juni 2020 is het precies honderd jaar geleden dat de club werd opgericht. Wie De Zweef kent, weet dat de club deze gelegenheid voor een grootscheeps feest, niet voorbij laat gaan. Er is een reeks van activiteiten in voorbereiding met als hoogtepunt ongetwijfeld een Theatershow die wordt opgevoerd in ZiNIN.

Maar liefst drie keer zullen 28 Zwevers een spetterende show opvoeren. Plus nog eens een zangkoor van zes mensen die allemaal een binding hebben met de club. Waar vind je dat? Het idee voor een theatershow ontstond kort na het 90-jarig bestaan. Voorzitter Erik Heuver polste oud-voorzitter Jos van Rhee, die enige ervaring had met theater vanwege zijn lidmaatschap van een cabaretgezelschap.

Herkenbare thema’s

Jos was direct enthousiast en ging om de tafel met Jan-Pieter van Vree (samen op foto), schrijver en kenner van de Zweef-geschiedenis. Samen bedachten ze om te gaan werken met herkenbare thema’s, zoals kampioenschappen, grote feesten, supportersvereniging de Vriendenkring ,de relatie tussen voetbal en de kerk, de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In totaal twaalf thema’s met allemaal een eigen lied, waarvoor Van Rhee en Van Vree de teksten schreven.

Tickets

De Theatershow van De Zweef wordt gespeeld in het ZinIn-theater op:

*zaterdag 13 juni om 15.30 uur

*zondag 14 juni om 14.30 uur en 20.00 uur.

Tickets zijn (ook voor niet-leden) te koop via de internetwinkel van de club www.webshopdezweef.nl. De kaartjes kosten € 10,- per persoon.

Daaromheen schreef Van Vree teksten, die worden voorgedragen door vertellers en gespeeld worden in tal van hilarische sketches. “Het is echt een show geworden. Met een lach en een traan. Veel herkenning. Meezingen uit volle borst,” vertelt Van Vree.

Filmpjes

Bij de uitwerking van het geheel werd al snel duidelijk dat het niet te doen was: 28 acteurs zijn achter het podium niet te hanteren. Goede raad was duur tot Jan-Pieter op het idee kwam om een aantal scenes te filmen en die filmpjes te vertonen tijdens de show. Zweef-voorzitter Erik Heuver schreef het script en de opnamen konden beginnen.

Sinds september is de theatergroep aan het repeteren en oefent het koor met muziek. Telkens met veel lol en enthousiaste ijver. Steeds meer en meer begint de show te leven. “Het wordt echt verschrikkelijk mooi. Er is straks zoveel te beleven voor de bezoekers.”

De feestweek ter gelegenheid van het eeuwfeest van De Zweef begint op vrijdag 12 juni. De Theatershow is op zaterdag en zondag. Zaterdagmorgen 13 juni is de generale repetitie en die middag de eerste voorstelling. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer