Derby in Vriezenveen: DOS’37-SVZW

DOS’37 ontvangt zaterdag op het eigen sportpark SVZW. Een echte derby tussen deze clubs uit Vriezenveen en Wierden. DOS’37 won afgelopen zaterdag, thuis, met 1-0 van CSV Apeldoorn. DOS’37 weet weer wat winnen is, dat was de kop boven het eigen wedstrijd verslag van de Vriezenveeners. Een terechte opmerking, want de vorige overwinning was op 12 oktober. Toen werd met 1-3 gewonnen van DZC’68. Na 10 gespeelde wedstrijden staat DOS’37 op de negende plaats op de ranglijst. Twaalf punten hebben de gastheren.

DOS’37 heeft nog net de aansluiting met de middenmoot. De driepunter van afgelopen zaterdag kwam dan ook heel goed van pas. Anders waren de onderste ploegen wel heel erg dichtbij gekomen. DOS’37 zal graag door gaan op de weg die ze zaterdag hebben ingeslagen. Hoe mooi is dan niet om thuis te winnen van SVZW, de nummer twee van de competitie. Trainer Kenan Durmusoglu, hij verlaat de club na dit seizoen, zal zijn spelers ongetwijfeld heel goed voorbereiden op deze wedstrijd. Want winnen in een derby dat is altijd net iets specialer.

SVZW leed zaterdag jl. de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. WHC was met 2-3 te sterk. SVZW speelde een slechte eerste helft en stond met 0-2 achter bij de rust. De tweede helft kwam SVZW nog wel terug op 2-2 en zag een derde goal afgekeurd. WHC scoorde via een razend snelle uitbraak de 2-3. Het lukte SVZW daarna niet meer om nogmaals te scoren.  SVZW behaalde niet het niveau van de laatste weken. Dat kan gebeuren, als team heb je altijd wel een keer een wedstijd waarin het niet loopt zoals je graag zou willen. Deze week maar goed trainen en zorgen dat alle neuzen weer dezelfde kant opstaan. Want zaterdag wacht de derby tegen DOS’37 in Vriezenveen. En deze club zal er heel wat voor over hebben om de punten in eigen huis te houden.

Voor trainer Philip Agteres is het een bijzondere wedstrijd, want hij was van 2014 tot 2017 werkzaam bij DOS’37. Maarten Smit (links) van SVZW droeg vorig seizoen nog het DOS’37 shirt. Ook doelman Julian Bakker (rechts) stond in het verleden al 2 seizoenen onder de lat in Vriezenveen. Zij zullen dus graag willen winnen van DOS’37. SVZW heeft zeker kans op de overwinning, want het team van dit seizoen speelt goed voetbal. Zoals afgesproken op de laatste ledenvergadering is het de bedoeling dat de SVZW’ers met de fiets naar Vriezenveen gaan. Zaterdagmiddag zal blijken hoeveel leden de 7 kilometer afstand naar Sportpark “Het Midden” in Vriezenveen op de tweewieler gaan afleggen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer