Gehavend Excelsior’31 fors onderuit tegen Leekster Eagles

De zaalvoetbalwedstrijd in de eerste divisie tussen Leekster Eagles en Excelsior’31 werd vooraf bestempeld als een topduel. Maar liefhebbers die vrijdagavond in Leek de gedeelde koplopers aan het werk zagen kwamen bedrogen uit. De thuisploeg overklaste Excelsior’31, dat wel gehavend was, op alle fronten en versloeg de equipe van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis met maar liefst 11-0.

De griep sloeg toe in het Overijsselse kamp, want op de wedstrijddag waren er drie spelers met griepverschijnselen: Serhat Sakru, Jan Borghuis en Willard ter Stal. Waar Sakru onder de lakens bleef, verschenen Borghuis en ter Stal wel aan de aftrap. Met daarbij de met nierstenen kampende Lucas Aydin en de net van een langdurige blessure terugkomende Henk Lankamp, stonden er dus vier spelers op het veld die onder normale omstandigheden niet zouden spelen. Naast Sakru, waren wegens blessures ook Rik Harbers en Gerjan Bakker afwezig, waardoor het vertrouwen in een goede afloop minimaal was.

Dit bleek in de praktijk ook het geval. De wedstrijd was 2,5 minuut onderweg en de Rijssenaren keken al tegen een 4-0 achterstand aan. Waarschijnlijk niet eerder vertoond op de ‘velden’. Vreemd genoeg bleef deze stand ook staan tot aan rust. Leekster Eagles kon namelijk rustig inzakken en Excelsior’31 had niet de fitheid om het de thuisploeg lastig te maken. Het creëerde wel wat kansen en verdiende een doelpunt, maar dit kwam er niet.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Het vertrouwen bij Excelsior’31 was helemaal zoek nadat de thuisploeg nagenoeg iedere kans omzette in een treffer. Met daarbij onderlinge irritaties bij de Rijssenaren, moest de gifbeker bij Excelsior’31 helemaal leeg. Met als gevolg een 11-0 nederlaag. Wel ietwat geflatteerd.

Door deze nederlaag zakken de Rijssenaren naar de vierde plaats op de ranglijst. De stand aan kop is nu als volgt: 1. Leekster Eagles (9-21), 2. Texel’94 (9-21), 3. Zeemacht (9-20), 4. Excelsior’31 (9-18), 5. LTC Assen (9-16). Komende vrijdag 13 december staat de laatste wedstrijd in 2019 op het programma. De Rijssenaren spelen dan als nummer vier het thuisduel tegen nummer vijf LTC Assen. De wedstrijd in Sporthal de Reggehal begint om 21.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer