Leon van der Geest van De Dinkel NJK op 100 meter rugslag

Ook op de 2e dag van de Nederlandse Jeugd- en Juniorenkampioenschappen zwemmen kortebaan in Eindhoven kwamen de Twentse deelnemers weer tot een aantal mooie prestaties. Zo zwom Tiede Groener van De Dinkel Denekamp op de 200 m. wissel een Nederlands record voor jongens van 12 jaar. Met zijn tijd van 2.24,46 verbeterde hij het oude record uit 1993 met bijna een halve seconde. Aangezien er vanaf dit jaar in leeftijdsgroepen wordt gezwommen werd hij met deze tijd in zijn leeftijdsgroep maar 7e, want 6 jongens van 13 jaar waren sneller dan hem.

Van de Twentse ploegen kon alleen De Dinkel enkele podiumplaatsen halen. Leon van der Geest werd Nederlands kampioen bij de jeugd op de 100 m. rug in een zeer goede 55,67. Op hetzelfde nummer bij de meisjes junioren 3-4 moest Yke Groener in 1.05,30 genoegen nemen met een zilveren medaille. Tenslotte was er nog brons voor de 4 x 200 m. vrij estafette jongens bij de jeugd door Maquinho Vorst, Luuk Bos, Lukas Binnekamp en Leon van der Geest in een uitstekende 7.43,56. Op de 200 m. vrij individueel bij de jongens jeugd greep Maquinho Vorst net naast een medaille. Hij werd 4e in 1.51,61, waarmee hij zich wel verbeterde. Finaleplaatsen waren er verder voor Jesper Bos, Jort van der Vlag en Niek Hamans (WS Twente), Luuk Bos en Lukas Binnekamp (de Dinkel) en Rolf ter Keurs (ZPV de Veene).

Ook op de estafettes deden de Twentse clubs goed mee. Op de 4 x 50 m. wissel jeugd gemengd werd de Dinkel (Yke Groener, Maquinho Vorst, Leon van der Geest en Puck Koopman) 5e van Nederland in 1.52,73. Bij de junioren werd WS Twente (Hannah Markovinovic, Bart Balstra, Niek Hamans en Neomi Koetsier) in 2.00,54 verdienstelijk 7e. Ook ZPC de Hof wist een 7e plek te scoren met Finn Slinkman, Niek Lammertink, Quinten ten Dam en Jacco Nijland op de 4 x 200 m. vrij junioren in 8.41,42.

Tilita Knol (VZ&PC Vriezenveen) verbeterde zich goed op de 50 m. school tot 34,94 en dat leverde bij de meisjes junioren 3-4 een mooie 7e plaats op. Clubgenote Maudé Lesscher zwom de 100 m. rug in 1.06,46 en miste daarmee de finale bij de jeugd op een halve seconde.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer